Uitnodiging ledenbijeenkomst input nieuwe cao Blue Amigo WPTNL

De huidige cao Blue Amigo Waterborne Public Transport Netherlands bv (BAWPTNL) loopt tot en met 31 december 2023. In de aankomende maanden onderhandelen de vakbonden en jullie werkgever over een nieuwe cao per 1 januari 2024. Maar waarover moeten wij onderhandelen? Geef dit aan tijdens de bijeenkomst op 4 oktober (1e sessie 10.00 uur, 2e sessie 15.30 uur), locatie Café 't Spatje in Zwijndrecht.

Afspraken uit vorige cao
Tijdens de vorige cao onderhandelingen zijn een aantal afspraken gemaakt, zoals het updaten van het functiehuis en een onderzoek naar welke werkdruk verlagende maatregelen genomen kunnen worden door jullie werkgever. Door wisselingen van de wacht binnen BAWPTNL is helaas nog geen concrete opvolging van deze afspraken geweest. De vakbonden hebben daarom de nieuwe gesprekspartner van de vakbonden Gerbrand Schutten verzocht om op korte termijn hierover te spreken. Dit is natuurlijk belangrijk, zodat er meer duidelijkheid is voordat de cao onderhandelingen beginnen.

Waarover onderhandelen?
We willen het cao traject op korte termijn starten en daarom nodigen wij jullie uit voor de ledenbijeenkomst op 4 oktober, georganiseerd door FNV en CNV Vakmensen. Met jullie wensen, suggesties, vragen, opmerkingen en/of zorgen en op basis van ons arbeidsvoorwaardenbeleid stellen wij een voorstellenbrief op waarmee wij de cao onderhandelingen ingaan. De ruimte die jullie ons geven is leidend tot waar wij kunnen onderhandelen. Kortom, geef jullie input, zodat wij dit kunnen meenemen in de onderhandelingen.

Kaderlid gezocht uit groep leden die werkten op veer Maassluis-Rozenburg
Uiteraard zijn ook de collega's die werkten op het veer Maasssluis-Rozenburg en nu in dienst zijn van BAWPTNL welkom op de ledenbijeenkomst. Omdat zij nu in dienst zijn bij BAWPTNL geldt deze cao ook voor hen, terwijl voorheen de cao Veer Maasssluis-Rozenburg voor hen gold. Er zijn wat verschillen tussen beide cao's, dus geef vooral aan wat er mist in de cao BAWPTNL of wat verbeterd moet worden. 
Daarnaast zou het fijn zijn als een van de leden van deze groep ook aansluit tijdens de cao onderhandelingen als CNV kaderlid. Het bestaande kaderlid Wouter zal natuurlijk zijn uiterste best doen om ook deze groep te vertegenwoordigen, maar handiger zou zijn als er direct van deze leden iemand aanwezig is tijdens het cao traject, zodat nog beter passende afspraken gemaakt kunnen worden in de volgende cao. 

Wat wordt van een kaderlid verwacht?
Een kaderlid is iemand die de tussenpersoon is tussen de collega's van de werkvloer en de vakbondsbestuurder. Hij of zij praat met iedereen om zo een goed beeld te krijgen van wat er speelt, wat belangrijk gevonden wordt en waar hulp geboden moet worden. Het kaderlid is dus op de hoogte van de laatste informatie en probeert de CNV leden zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Een kaderlid is regelmatig onderdeel van gesprekken tussen de vakbonden en de werkgever, zoals een cao traject. Kortom, vind jij goede arbeidsvoorwaarden voor jou en jouw collega's belangrijk? Doe jij regelmatig een rondje langs alle collega's? Lijkt het jou leuk om aanspreekpunt te zijn voor jouw collega's en de vakbondsbestuurder? Geef dit dan aan bij Wouter van Middelkoop (kaderlid CNV) of Diana Kraan (vakbondsbestuurder CNV), zodat we kunnen kennismaken met elkaar.

De ledenbijeenkomst op 4 oktober
De ledenbijeenkomst wordt gehouden op:
Dag: woensdag 4 oktober 2023
Aanvang: 1e sessie 10.00 uur, 2e sessie 15.30 uur
Locatie: Café 't Spatje, Willem Ruysplein 6, 3333BX Zwijndrecht

Naast de leden van FNV en CNV Vakmensen zijn ook de collega's welkom die nog geen lid zijn. Dus kom en neem jouw collega mee! Lid worden kan via: Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen.

Het cao proces wordt bijgehouden op onze cao pagina: Cao Aquabus | CNV Vakmensen.

Als jullie tussentijds vragen, opmerkingen of zorgen willen delen, doe dit dan vooral met Wouter of Diana. Heb je deze nieuwsbrief ontvangen, maar ben je niet in dienst bij BAWPTNL? Pas dan jouw gegevens aan via MijnCNV op www.cnvvakmensen.nl of geef dit via de mail door aan Diana.

Tot 4 oktober!

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen,

Wouter van Middelkoop (kaderlid)
en
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error