Al het nieuws

Uitnodiging 3/4 vergadering cao Blue Amigo

Op 12 mei 2022 hebben de CNV leden gestemd over het eindbod van Blue Amigo en jullie hebben dit eindbod massaal afgewezen. Wij nodigen jullie uit voor de CNV ledenvergadering op 19 mei om 15.00 uur, locatie Lindtsedijk 14 in Zwijndrecht, om te stemmen over de actiebereidheid.

Naar aanleiding van de stemming over het eindbod van Blue Amigo hebben wij jullie werkgever geïnformeerd dat de CNV leden het eindbod hebben afgewezen. Zie de brief in de bijlage die wij aan de directie hebben toegestuurd. De voornaamste redenen dat het eindbod is afgewezen, zijn:
  • te lage loonsverhoging: 2,54% is niet acceptabel gezien de zwaardere arbeidsomstandigheden, de hoge werkdruk door de zwaardere roosters en hoge inflatie.
  • geen verhoging van diverse vergoedingen, zoals ORT, EHBO en BHV, maaltijden en koffiegeld.
  • nog geen concrete uitwerking en afspraken over plus- en minuren systeem voor reservediensten en verlofopname.
  • onvrede over huidige arbeidsomstandigheden.
  • onvrede over communicatie van Blue Amigo richting personeel.
  • onduidelijkheid over roosters.
Indien jullie werkgever vasthoudt aan het reeds uitgebrachte eindbod en niet met significante verbeteringen komt, gaan wij over tot een ledenvergadering waarin jullie stemmen over de actiebereidheid. Indien meer dan 75% van de aanwezige leden voor acties stemt, zullen wij een actietraject ingaan. De FNV leden hebben deze 3/4 vergadering al gehouden op 12 mei. Meer dan 75% van de FNV leden is actiebereid.

De CNV 3/4 vergadering vindt plaats op donderdag 19 mei om 15.00 uur, locatie Lindtsedijk 14 in Zwijndrecht. Alleen de leden die aanwezig zijn, kunnen hun stem uitbrengen over de actiebereidheid. Stemmen via een machtiging of digitaal via e-mail is dus niet mogelijk.

Wij gaan ervan uit jullie allen te mogen verwelkomen op 19 mei. Indien jullie vragen of opmerkingen hebben over het cao proces, de 3/4 vergadering of actietraject, laat het ons dan zo snel mogelijk weten.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Wouter van Middelkoop (kaderlid)

en

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads