Onderhandelingsresultaat Rail Infra Structuur (RIS): jij bent aan zet, breng je stem uit!

Op 4 december 2023 kwam het onderhandelingsresultaat voor de cao RIS tot stand. Op dinsdag 5 december 2023 ontvingen jullie daarover een nieuwsbrief. In de nieuwsbrief zijn de plussen en minnen van het onderhandelingsresultaat uitgelegd. Alles overziende legt CNV Vakmensen het onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor. Het is nu aan jullie om jouw stem uit te brengen. Maak gebruik van jouw stem!

Hoe nu verder?

De vakbonden CNV Vakmensen, FNV en HZC leggen het onderhandelingsresultaat voor aan de leden. Het woord is aan de leden. Jullie bepalen hoe het verder gaat.
Als meer dan 50% van jullie vóór stemt, is het onderhandelingsresultaat aangenomen en wordt het verwerkt tot een nieuwe cao Rail Infra Structuur. Dan gaan de afspraken in per 1 januari 2024. Stemt minder dan 50% vóór dan is het onderhandelingsresultaat afgewezen en moeten jullie gaan actievoeren om werkgevers op andere gedachten proberen te brengen.

CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor

Bij het onderhandelingsresultaat vallen kritische kanttekeningen te plaatsen, maar de afspraken over de loonsverhoging en de aanpassing van de ouderenregeling mogen er zijn. Cao-partijen spraken over een periode van 18 maanden een gemiddelde loonsverhoging van 7% af. Ouderen kunnen eerder gebruik maken van de ouderenregeling en het minimumloon wordt verhoogd. Al met al is CNV Vakmensen positief.

Het volledige onderhandelingsresultaat treffen jullie in de bijlage aan.

Breng je stem uit!

Nu ben jij aan zet, CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat nu ter stemming aan de leden voor. Alleen leden kunnen geldig een stem uitbrengen en ontvangen hiervoor separaat de mogelijkheid om te stemmen. Laat je stem horen en breng uiterlijk 20 december 2023 jouw stem uit. Stemmen die daarna binnenkomen, tellen niet mee in de uitslag.  

Krijg je deze nieuwsbrief per post of werkt de link bij jou niet, dan kun je de stemming ook op de cao-pagina vinden. Ga dan naar https://www.cnvvakmensen.nl/caos/ en type Rail Infra Structuur in de zoekbalk.

Meepraten en reageren

Ik kan mij heel goed voorstellen, dat er over het onderhandelingsresultaat vragen en/of opmerkingen zijn. Ik ben benieuwd naar jouw mening. Laat je horen, maak je mening kenbaar op de cao-pagina. Het gaat immers om jouw cao. Op de cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina.

Maak je collega lid!

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €20,23 voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, ga voor informatie en voorwaarden naar https://www.cnv-ledenwerven.nl/.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Mede namens Jan Koppen en Bill Verheul (Kaderleden CNV Vakmensen en leden onderhandelingsdelegatie),

Robbim Heins
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 19 87
E  r.heins@cnvvakmensen.nl

Downloads