Cao Ris; stappen gezet, werkgevers hebben meer bedenktijd nodig

Op maandag 27 november 2023 vond de vierde onderhandelingsronde over de RIS-cao plaats. De laatste onderhandelingsronde die gepland was. Er zijn door beide cao-partijen stappen gezet. We zijn er echter nog niet uit. Werkgevers hebben extra bedenktijd nodig. Op maandag 4 december krijgen vakbonden een terugkoppeling.

Stappen gezet

Na een stroeve start van de cao-onderhandelingen op maandag 27 november 2023 zijn er door beide cao-partijen in de vierde onderhandelingsronde stappen gezet om nader tot elkaar te komen. Alle cao-partijen zijn  er serieus opgericht om er gezamenlijk uit te komen. Met elkaar creatief onderzoeken, waar er mogelijkheden zijn. De vakbonden FNV, CNV Vakmensen en HZC trekken hierin gezamenlijk op. Om tot een oplossing aan de onderhandelingstafel te komen hebben vakbonden na een lange dag van onderhandelen aan werkgevers een creatief voorstel gedaan. Werkgevers willen het voorstel serieus beoordelen, maar hebben meer bedenktijd nodig.
Aanstaande maandag 4 december 2023 komen cao-partijen digitaal bij elkaar. Werkgevers geven dan aan vakbonden een terugkoppeling. Op dit moment weten we nog niet welke kant het op gaat. Mocht er een onderhandelingsresultaat tot stand komen, dan is uiteraard het laatste woord aan de leden. Het is aan de leden om te bepalen of er een cao tot stand komt.

Communicatie

Dit keer een korte nieuwsbrief. Om werkgevers de ruimte te geven om hun standpunt te bepalen, spraken cao-partijen met elkaar af enkel over het proces te communiceren. 
Over de inhoud van de besprekingen zullen we jullie na 4 december informeren.

Meepraten en reageren

Als CNV Vakmensen kunnen we de ondersteuning vanuit de achterban goed gebruiken. Laat je horen, maak je mening kenbaar op de cao-pagina. Het gaat immers om jouw cao. Op de cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. Ga hier naar jouw cao-pagina

Lid worden

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €20,23 voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap. Werf hier een nieuw lid

of Klik hier voor informatie lidmaatschap

Robbim Heins
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1987
E r.heins@cnvvakmensen.nl

Jan Koppen, kaderlid CNV Vakmensen en lid onderhandelingsdelegatie
Bill Verheul, kaderlid CNV Vakmensen en lid onderhandelingsdelegatie

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error