Onderhandelingsresultaat cao Veer Maassluis-Rozenburg

Begin januari zijn we met eigenaar van de Veerdienst een onderhandelingsresultaat overeengekomen. De tekst daarvan is nu beschikbaar. Deze is als bijlage toegevoegd.
Het waren deze keer geen langdurige onderhandelingen. Dat komt omdat we enerzijds in een bijzondere tijd leven, denk maar aan alle corona maatregelen en anderzijds omdat de werkgever dit jaar als een tussenjaar ziet en in 2022 de cao meer in lijn wil brengen met andere cao's die in het bedrijf worden toegepast. Wij konden ons daarin vinden, ook omdat we zelf een looptijd van een jaar voorgesteld hebben.

De inhoud van de afspraken vind je hieronder.

Looptijd
De looptijd van de CAO VMR is van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Inkomen
De lonen worden per 1 januari 2021 geïndexeerd met de APC, peildatum 1 oktober 2020, te weten 1,2%. Daarboven op volgt een loonsverhoging van 1,8% op 1 januari 2021.

Tekstuele aanpassingen
Met de wijzigingen van werkgever, maar ook wijzigingen in regelingen zijn een aantal teksten inhoudelijk niet meer juist. Deze worden nagelopen en waar nodig aangepast.

Duurzame inzetbaarheid
Op dit moment geen verdere afspraken gemaakt, in het kader van de ontwikkelingen richting 2022 zullen we deze punten voor een volgende CAO opnieuw bespreken.

Verlofsparen
Op dit moment geen verdere afspraken gemaakt, in het kader van de ontwikkelingen richting 2022 zullen we deze punten voor een volgende CAO opnieuw bespreken.

Werkgelegenheid i.r.t. openstelling Blankenburgtunnel
De werkgever wil een garantie geven ten aanzien van het wegvallen van het werk in verband met de openstelling van de Blankenburgtunnel. Op voorwaarde dat medewerkers bereid zijn om hun vakbekwaamheid op peil te houden, zich waar mogelijk verder te ontwikkelen en ingezet te worden op ander werk binnen de bredere onderneming, dat wil zeggen Swets en aan haar gelieerde ondernemingen. Zie ook de bijlage voor de complete tekst.

2022
Tot slot, we hebben met elkaar gesproken over de toekomstige ontwikkelingen waarbij de organisatie de grootste werkgever is in Nederland ten aanzien van veerverbindingen. We willen toe werken naar een CAO die hierbij past en overkoepelend is voor alle veerponten binnen de onderneming en de medewerkers die daar werken. Zoals gezegd zullen we hier in het eerste half jaar van 2021 in gesprek over gaan.

Positief of negatief
Wij wisten dat er niet veel in zou zitten, maar we vroegen ook niet veel. Wat betreft werkgelegenheid hadden we graag betere afspraken gemaakt, maar dat zit er niet in. Daar hebben we ook wel enigszins begrip voor, omdat Swets daarvoor ook jouw wensen als medewerker moet weten en daar zijn eerst gesprekken voor nodig. De loonsverhoging is goed. Drie procent voor een jaar is netjes. Daarom zijn wij positief over het resultaat en adviseren wij jullie om in te stemmen.
Laat mij graag per mail weten voor uiterlijk 24 februari wat je ervan vindt. Mijn mailadres vind je hieronder. Als je nog vragen hebt, kun je me uiteraard mailen, of even Gerard of Rene benaderen.

Met vriendelijke groet, mede namens Rene van Voorst en Gerard Slippens.
Evert Jan van de Mheen
Vakgroepbestuurder CNV Vakmensen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl


Downloads