Uitstel cao-onderhandelingen Vopak

Ter voorbereiding op de komende cao-onderhandelingen heeft CNV Vakmensen in de maand september twee ledenvergaderingen georganiseerd. Na de ledenvergaderingen is CNV Vakmensen, met de verzamelde input, aan de slag gegaan met het schrijven van de cao-voorstellenbrief.

Cao-onderhandelingen verplaatst
Op donderdag 1 oktober jl. hebben cao-partijen, op verzoek van Vopak, telefonisch overleg met elkaar gevoerd. Naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen heeft Vopak ons verzocht het cao-overleg van dinsdag 6 oktober a.s. te verplaatsen.

Ondanks dat de voorkeur van CNV Vakmensen  ernaar uitging het cao-overleg te voeren, heeft CNV Vakmensen in samenspraak met de kaderleden besloten de wens van Vopak te respecteren en de geplande cao-onderhandelingen uit te stellen naar eind oktober 2020. Dit betekent dat de geplande onderhandeling van dinsdag 6 oktober a.s. is komen te vervallen.

Mocht het zo zijn dat de verscherpte coronamaatregelen tegen die tijd nog niet zijn opgeheven, dan zullen we met Vopak in overleg treden over hoe we vorm gaan geven aan het cao-traject. Momenteel stemmen cao-partijen met elkaar af wanneer de cao-voorstellenbrieven worden uitgewisseld. Uiteraard zal CNV Vakmensen de cao-voorstellenbrief tijdig naar haar leden sturen.

We houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Hanane Chikhi
Bestuurder CNV Vakmensen