Onderhandelingsresultaat Evos West 2024-2026

“Vakbondsdruk werkt altijd!” is maar weer de les die we leren van afgelopen week. Na 10 maanden onderhandelen, praten en schuiven is er eindelijk een onderhandelingsresultaat bereikt. Het is aan de leden of dit resultaat voldoende is.

Vakbondsmacht, resultaat is bereikt
De afgelopen 10 maanden kregen we steeds voorstellen vanuit Evos die niet genoeg waren om het mandaat van onze leden te halen. De steeds veranderende koers (wel/niet of gedeeltelijk harmoniseren), de karige voorstellen én de lange tijd die dit traject al in beslag nam maakten dat de
maat  vol was voor de cao-delegatie en we aan een actietraject dachten. Een actietraject is altijd een uiterst redmiddel in een cao traject. Dan is de maat wel écht vol. Daarom hadden we vorige week een deadline gesteld aan Evos. Onder deze druk heeft Evos vandaag alsnog een voorstel vanuit de vakbonden van maanden geleden geaccepteerd. Het behaalde onderhandelingsresultaat is in lijn met wat er ook bij Vopak is afgesproken.

Loon
Evos is bereid om een driejarige cao af te spreken met:

  • 2024: eenmalige van 1500 euro bruto naast de APC;
  • 2025: eenmalige 1500 euro bruto naast de APC;
  • 2026: 1,25% initiële loonsverhoging naast de APC.

Harmonisatie met Evos East van de baan
Er komt geen harmonisatie! Harmoniseren tussen East en West is van de baan en jouw salaristabel blijft wat het was, net als je beoordelingsverhoging. Onze leden willen dit namelijk niet dus  de komende drie jaar is dit geen onderwerp van gesprek.

Cross Terminal werken voor 500€ bruto?
Het cross terminal werken wordt vormgegeven in een pool waar jij je vrijwillig voor kunt opgeven. Als jij in deze pool stapt, dan krijg je eenmalig een vergoeding van 500 EUR en ben je vanaf dan inzetbaar op beide terminals We vragen ons af wie met dit bedrag over te halen is om op beide terminals inzetbaar te zijn maar het is dan aan jou of je in de pool wilt.

De overige zaken staan in het onderhandelingsresultaat, zie bijlage, en bespreken we op de ledenvergadering.

Ledenvergadering 23 mei 19u online
Er staat een vakantie voor de deur voor vakbondsbestuurders, leden, collega’s, dus we gaan 23 mei om 19:00 uur dit resultaat voorleggen in een ledenvergadering. De uitnodigingslink volgt. Dit zal online gebeuren, zodat we zoveel mogelijk leden kunnen bereiken.

Na de ledenvergadering is de digitale stemlink actief en kun jij je stem uitbrengen. Als de meerderheid van de leden vóór stemt, dan is er een nieuwe cao vanaf 1 januari 2024. Als de meerderheid tegen stemt, dan gaan we ons voorbereiden op een driekwart vergadering en acties.

Met vriendelijke groet,
namens de kaderleden: Ayolt Vaatstra, Berthus Spanjersberg, Leon Segers en Martijn Wiebes. 

Fadua Toufik


Nawerking cao Evos West - Nieuws | CNV Vakmensen

Downloads