Hapag Lloyd: kennismaking voordat we ècht aan de bak gaan!

Afgelopen week ben ik bij jullie op de Waalhaven Oostzijde geweest, om kennis te maken met de kaderleden en een aantal leden van de OR. Graag stel ik mijzelf in deze nieuwsbrief even voor en nodig ik jullie uit om al met input te komen voor de cao. Het gaat immers om jullie arbeidsvoorwaarden!

Even voorstellen
Ik ben Micky van Loon en sinds begin 2022 ben ik bestuurder in de Regio Ridderkerk/ Rotterdam. Daarvoor heb ik kort als juridisch adviseur gewerkt, maar voornamelijk 14 jaar binnen de Nederlandse Spoorwegen. Ik werkte als dienstindeler, HR adviseur, Adviseur Arbeidsverhoudingen (met de OR) en ook als beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden. In de laatstgenoemde rol heb ik ook aan de cao tafel gezeten als secretaris. Ik ken daardoor het overleg, maar nu zit ik dan aan de goede kant van de tafel! Ik rijd graag de wereld over op de motor maar net zo lief ga ik naar het park met man en onze dochter van 1 jaar.

De afgelopen jaren is Chantal van Binsbergen jullie bestuurder geweest, na jaren met vele wisselingen. Dit is zeker niet wenselijk, helaas niet onoverkomelijk… net als elke organisatie, heeft ook CNV te maken met verloop, met name door pensionering, waardoor er af en toe pakketwijzigingen zullen zijn. Met plezier volg ik Chantal op om jullie belangen te waarborgen. Het belangrijkste vind ik dat de cao een uitkomst is van een samenwerking met de leden. Ik heb echt jouw input nodig, jullie zijn de ogen en oren op de werkvloer, we staan echt alleen samen sterk!

Hapag Lloyd
Ik wil de kaderleden en de OR bedanken voor hun warme welkom en openheid. We hebben gesproken over hoe het gaat bij Hapag Lloyd en de huidige uitdagingen. Het werd mij duidelijk dat er veel gaande is, op verschillende afdelingen. Dit alles kan zorgen voor onrust, wat begrijpelijk is. Mocht je vragen hebben over deze overgang van onderneming, of over de cao, trek vooral aan de bel! Stuur mij een mailtje of bel, of trek één van de kaderleden aan de jas: Wendy van Egten en Roy Bosschaart.

We kunnen iedereen goed gebruiken, zeker nu!
Ken je collega’s die nog geen lid zijn en die een stem hebben die gehoord mòet worden? Ga dan naar de website CNV Vakmensen, maak je collega lid en ontvang zelf ook een extraatje. 
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen?

Met groet,
Micky van Loon, Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

m.vanloon@cnvvakmensen.nl
+31 6 2886 6596