Uitslag stemming cao MITT

Leden zeggen "nee" tegen voorstel werkgevers.

Tijdens de laatste onderhandelingsronde deden de werkgevers een eindbod aan de vakbonden. Met een eindbod maak je duidelijk dat je niet verder wilt onderhandelen. Je doet je laatste bod. Vakbondsleden hebben massaal tegen dit voorstel gestemd. Dit is in de afgelopen 20 jaar niet eerder voorgekomen. Er is nu een unieke kans om te laten zien dat jouw sector verenigd is. Dat betekent dat jij nu aan zet bent!

Waar is precies tegen gestemd?

Werkgevers tonen zich niet bereid om over andere zaken dan salaris te onderhandelen. Daarbij bieden ze een salarisverhoging van 3,75% per 01-01-2024 en 2% per 01-01-2025. De overgrote meerderheid van zowel CNV- als FNV-leden vindt dit bod ondermaats. Voor de CNV-leden geldt dat ruim 58% een tegenstem heeft uitgebracht. Een duidelijke boodschap, die we nu moeten doorgeven aan de werkgevers. Belangrijk daarbij is dat jullie dat heldere signaal afgeven aan je werkgever om ze terug naar de onderhandeltafel te sturen.

Handtekeningenactie CNV en FNV

Jij en jouw collega’s kunnen je handtekening zetten onder onze oproep aan je werkgever om opnieuw onderhandelingen te starten. Alle handtekeningen zullen op een later moment, samen met vakbondsleden, aangeboden worden aan de werkgevers. Het is hiervoor noodzakelijk om deel te nemen aan ons WhatsApp-kanaal.

Klik hier om deel te nemen aan de whatsapp-kanaal Daar ontvang je de petitie binnenkort. Je kunt deze uitprinten en aan collega’s uitdelen. Vervolgens stemmen we af wanneer en waar wij de handtekeningen komen ophalen.

Maak je collega lid!

Samen sta je sterk! Samen krijgen we een betere cao. Dat weten wij en jullie als geen ander. Daarom slaan CNV en FNV de handen ineen tijdens dit traject. Staat jouw collega ook schouder aan schouder met jou? Je collega aanmelden kan hier: Word lid | CNV Vakmensen - Sluit je aan | CNV Vakmensen Als jij een collega lid maakt ontvang je een cadeaubon van €20 en jouw collega betaalt de eerste zes maanden slechts € 24.

De cao online

Je kan de cao ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jou cao. Ga hier naar jouw cao

Kitty Huntjens
bestuurder CNV
M: 06 47 82 68 77
E: k.huntjens@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error