Vernieuwd onderhandelingsresultaat cao Textielverzorging!

De afgelopen week is achter de schermen hard gewerkt om een verbeterd onderhandelingsresultaat te bereiken met de werkgevers in Textielverzorging. Wij als CNV hebben dit gedaan omdat bij stemming over het vorige onderhandelingsresultaat bleek dat er onvoldoende draagvlak was bij onze leden. En draagvlak onder onze leden voor de cao is van groot belang.

Goed nieuws

Er is een nieuw onderhandelingsresultaat ligt met een loonverhoging per 1 mei 2024 van 4,5% plus een eenmalige uitkering van € 425,00. Deze is bedoeld als compensatie voor de periode 1 januari - 1 mei 2024 (naar rato dienstverband) en per 1 januari 2025 worden de lonen verhoogd met 3.6 %.
De oude cao herleeft (met uitzondering van bijlage 3). De eindejaarsuitkering blijft zoals die is en wordt dus niet opgenomen in het loon. Verder blijven de regels over werktijden en roosters ongewijzigd, behalve bij de zogenaamde textielreinigingsbedrijven (Netex). De looptijd is 16 maanden.

De leden stemmen

Er liggen nu afspraken die we graag positief voorleggen aan de leden. 

  • 4,5 % op 1 mei 2024
  • Eenmalige uitkering van € 425,-
  • 3,6 % op 1 januari 2025
  • Eindejaarsuitkering wordt niet opgenomen in salaris
  • Looptijd 16 maanden

De leden ontvangen later vandaag een aparte stemlink in hun mail.

Meer leden = meer invloed

Hoe meer leden wij hebben, hoe groter de invloed en onze kracht is richting de werkgevers. Maak je collega lid en krijg een cadeaubon t.w.v. €20,- . Het nieuwe lid betaalt voor de eerste 6 maanden in totaal € 24,- . Ga naar de website voor info

Cao-online

Je kunt op de cao-pagina reageren en ook je vragen stellen. Mensen die geen lid zijn kunnen daar ook laten weten wat ze van dit resultaat vinden.

Willem Kruithof
Onderhandelaar CNV
M 06 5160 1998
E w.kruithof@cnv.nl

Downloads