Oproep tot handtekeningenactie in de Textielverzorging

Werkgevers Textiel verzorging hebben ons eindbod afgewezen. Wij hebben werkgevers niet kunnen overtuigen dat hun werknemers zo snel mogelijk een goede cao willen en daarom zijn jullie aan zet.

Alle pogingen om met werkgevers tot een oplossing van ons conflict te komen, zijn mislukt. Dus nu komt het op ons samen aan. Jij hebt recht op een eerlijke loonsverhoging, op een goede cao. Dat vinden wij. Dat vinden je collega’s en dat vind jijzelf waarschijnlijk ook. Alleen je werkgever denkt daar anders over.

RUSTIGE START
Actievoeren begint altijd rustig. Dat doen we nu niet anders. Om te beginnen vragen we je om steun. Zichtbare steun. Bij deze nieuwsbrief tref je een bijlage aan die gericht is aan FTN en NETEX: dit zijn de werkgeversorganisaties in de Textielverzorging. De werkgeversvakbonden, zeg maar. Het zijn deze twee clubs die namens werkgevers onderhandelen over een nieuwe cao in de sector.

Met de bijlage verzoek je beide clubs om akkoord te gaan met jouw cao-eisen. Eisen zoals die verwoord zijn door de vakbonden CNV en FNV. Je vertelt waarom je dit wilt en je geeft aan dat je je vakbond steunt. Nu en straks.
Wij vragen je deze brief te ondertekenen en erbij te schrijven bij welk bedrijf je werkt. Zo kunnen we laten zien dat werknemers bij grote én kleinere bedrijven een eerlijk loon willen verdienen. Maar ook dat iedere werkgever zich achter zijn oren moet krabben. De brief mail je naar ons, of stuur je retour per post. Wij zorgen ervoor dat ze bij FTN en Netex terecht komen.

STAP VOOR STAP
We gaan samen stap voor stap op weg naar een goede cao. We maken samen duidelijk dat werkgevers een grens hebben overschreden. Dat we nu al jaren geaccepteerd hebben dat de werkdruk toeneemt, dat ons loongebouw op de rand van het minimumloon balanceert en we ziek worden van ons werk. De maat is vol.
We beginnen met deze handtekeningenactie en als het nodig is, gaan we overleggen wat onze volgende stap wordt. Samen met jou gaan we op weg naar een eerlijke cao.

LAAT OOK JOUW COLLEGA HET FORMULIER TEKENEN
Laat je collega deze nieuwsbrief dus vooral lezen en vraag hem/haar om ook een exemplaar te ondertekenen en stuur beide formulieren, fotootje maken en te mailen aan secretariaat@cnvvakmensen.nl of per post te sturen aan CNV Vakmensen, t.a.v. Secretariaat, Antwoordnummer 4308, 3500 VE Utrecht (een postzegel is niet nodig).

ACTIE EN VAKBONDSLID
En echt, het is van groot belang dat ook je collega’s vakbondslid worden. Allereerst omdat we met zijn allen veel sterker zijn dan ieder van ons apart. Maar ook omdat de vakbond je tijdens en na acties beschermt en je bij een werkonderbreking een uitkering geeft zodat je gezin nog kan eten (best belangrijk toch?!). 

Schrijf je collega ook in als vakbondslid en sta samen op. Help jezelf, help je gezin en zorg met ons voor een eerlijke cao. Kijk voor meer informatie op https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Willem Kruithof, bestuurder CNV Vakmensen
w.kruithof@cnvvakmensen.nl  

 

 

Downloads