Ledenraadpleging Clean Lease en Lips Plus

Afgelopen vrijdag hebben we een net resultaat bereikt! Een pakket aan afspraken dat we aan alle betrokken leden gaan voorleggen om over te stemmen. Als de meerderheid van jullie VOOR stemt, hebben we een SOCIAAL PLAN.

Een aantal belangrijke onderdelen van het sociaal plan zijn: 

  • Sociaal plan gaat direct in en geldt tot en met 31 december 2021;
  • Transitievergoeding gebaseerd op de berekening in 2019, dus beter voor oudere werknemers met langere dienstverbanden;
  • Scholing- en outplacement budget ter waarde van € 2.500,--;
  • 1 jaar vakbondscontributie voor de (bestaande en nieuwe) leden die getroffen worden door de reorganisatie (overplaatsing, functiewijziging, of ontslag) voor rekening van de werkgever;
  • Budget voor juridisch advies bij een vaststellingsovereenkomst of voor een financieel advies (bv budgetcoach CNV Geldzorg) van € 400,--;
  • Werknemers die door overplaatsing te maken krijgen met een toename van de reisafstand woon- werkverkeer krijgen een vergoeding van € 0,17 per km voor onbepaalde tijd en zonder kilometerbegrenzing.

Deze afspraken bieden een compensatie zowel voor de werknemers die hun baan zullen kwijtraken als de werknemers die naar een andere vestiging overgeplaatst worden.

Binnen enkele dagen zullen we het totale pakket aan de gemaakte afspraken aan jullie opsturen. Daarna kan er door de vakbondsleden over gestemd worden. Wil je meestemmen over dit plan? Word dan direct lid van CNV Vakmensen, de eerste 6 maanden krijg je 50 % korting en als je getroffen wordt door de reorganisatie, is het lidmaatschap van de bond het eerste jaar zelfs gratis, omdat je werkgever dat betaalt.
Heb je vragen neem dan contact met mij op.

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 1998
E. w.kruithof@cnvakkmensen.nl