Ontwikkelingen 1e ronde cao onderhandelingen Smurfit Kappa Corrugated

Afgelopen woensdag vond de eerste ronde plaats van de onderhandelingen voor jullie nieuwe cao. In deze nieuwsbrief een update over de voortgang van de onderhandelingen.

Beste leden,

Afgelopen woensdag zijn de onderhandelingen gestart om tot een nieuwe cao voor Smurfit Kappa Corrugated te komen. Bij deze eerste bijeenkomst is er een update gegeven van de ontwikkelingen binnen Smurfit naar aanleiding van onder meer de uitkomsten van Myvoice. Deze uitkomsten worden nog met ons gedeeld.

We zien verder dat de verschillende bedrijven de grenzen opzoeken binnen de cao om het maximum haalbare qua productie eruit te kunnen halen, en de machines en mensen optimaal in te zetten. De investeringen in nieuwe machines met een grotere output worden gelijk ook al weer volgepland met orders. Dit betekent dat er gekeken wordt naar aanpassingen in het rooster maar er moet ook flink door jullie overgewerkt worden om alles te kunnen blijven bijbenen.

We hebben we als vakbonden de voorstellenbrieven toegelicht. We hebben ( n.a.v. onze enquête) jullie zorgen rondom het vele overwerk dat er momenteel plaats vindt en de wens om regie te hebben over je rooster op tafel neergelegd. Dit is voor ons 1 van de belangrijkste onderwerpen voor deze cao onderhandelingen.

Tijdens ons volgende overleg op dinsdag 28 september gaat de werkgever een terugkoppeling geven op onze voorstellen in relatie tot hun eigen voorstellen. Voor de volledigheid sturen we de voorstellenbrief van de werkgever mee met deze nieuwsbrief.

Heb je vragen of opmerkingen neem dan contact op met een van de kaderleden of je vakbondsbestuurder.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en we hopen dat we het tempo kunnen vasthouden om op redelijke termijn tot een nieuwe cao te komen voor jullie.

Vriendelijke groet,

Namens de kaderleden,

Hank Oomkes Albert Kuiper

bestuurder CNV Vakmensen, bestuurder FNV procesindustrie

telefoon: 06-51602057 telefoon: 06 13160016

mail: h.oomkes@cnvvakmensen.nl mail: albert.kuiper@fnv.nl