Voorgenomen sluiting Stora Enso De Hoop

Ongeloof, boosheid en verdriet. Vandaag heeft ons het nieuws bereikt dat Stora Enso De Hoop wil sluiten. Als vakbonden zijn wij ook overvallen door dit bericht net als jullie. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie met veel vragen achterblijven. Ook wij zitten vol met vragen.

Vanmorgen iets na 9 uur zijn wij gebeld door jullie directie met de mededeling dat er een voornemen is om jullie fabriek te sluiten. De bestuurders van FNV en CNV Vakmensen zijn meteen naar De Hoop gekomen en hebben gesprekken gevoerd met de medewerkers op de werkvloer en met jullie directie. Wij hebben aan jullie uitgelegd dat wij op dit moment gaan onderzoeken of Stora Enso alle procedures heeft gevolgd en of er voldoende is gezocht naar alternatieven, zoals een verkoop. Sterker nog, wij eisen een open en transparant verkoopproces. Wij gaan niet accepteren dat Stora Enso zomaar de poorten sluit. Als de fabriek geen toekomst heeft binnen Stora Enso, verdient zij een eerlijke kans buiten Stora Enso.

Vervolg

Dit onderzoek kost tijd en is op dit moment al in volle gang. Wij verzekeren jullie dat wij niet stil zitten. Zo hebben wij vanmiddag een brief gestuurd naar de directie van Stora Enso waarin wij ze wijzen op wettelijke verplichtingen. Wij proberen jullie gedurende het proces zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Ook de ondernemingsraad heeft aangegeven het proces zorgvuldig te toetsen en te onderzoeken. Uiteraard blijven de ondernemingsraad en de vakbonden nauw contact met elkaar houden gedurende dit proces. Voor vragen en/of opmerkingen aan de ondernemingsraad kunnen jullie terecht bij Ronald Blom.

Moeilijke tijd

Wij begrijpen dat dit een moeilijke en emotionele tijd is voor jullie. Wij vragen jullie om vol te houden en hoop te houden en te blijven doen waar jullie goed in zijn, namelijk papier maken. Hoe moeilijk dat ook is.  Om te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte blijven van het proces, vragen wij jullie om de nieuwsbrief ook door te sturen naar niet leden.

Heb je vragen, opemrkingen of wil je je verhaal kwijt. Dat kan 24 uur per dag onder deze nieuwsbrief of stuur een mail.

We zijn er voor jullie!


Wil je reageren, heb je een vraag of wil je je verhaal kwijt?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error