Brief Stora Enso

Vorige week hebben wij een reactie ontvangen van Stora Enso (SE) op onze brief van 4 juli waarin wij nogmaals nadrukkelijk en dringend hebben verzocht om een open en transparant verkoopproces. In deze nieuwsbrief lees je meer over de reactie van SE en het vervolgproces.

Mogelijke verkoop

SE laat weten dat het volgens hen eerder niet mogeijk was om De Hoop de verkopen. Een verkoopproces zou veel tijd en geld kosten, ook gezien de aanhoudende en aanzienlijke verliezen van De Hoop.  SE geeft aan dat er, nadat het persbericht van 15 juni is gepubliceerd, zich meer partijen hebben gemeld. Volgens SE hebben deze partijen nog geen concreet bod gedaan, dan wel een plan gedeeld. SE onderzoekt op dit moment of deze partijen serieuze interesse hebben en of hier sprake zou kunnen zijn van een haalbaar alternatief voor sluiting.  Dat is in ieder geval een eerste stap. 

Geen open en transparant verkoopproces

Volgens de vakbonden staat de deur inmiddels op een kier. SE erkent dat er potentiële kopers op de deur hebben geklopt in Finland en zij geven aan dat zij bereid zijn om alternatieve scenario's te bekijken. Echter, wij als vakbonden hebben op dit moment geen enkele zekerheid dat SE ook daadwerkelijk gaat doen wat ze zegt te doen. Wij willen een open en transparant verkoopproces waarin wij samen met de ondernemingsraad betrokken worden en een eventuele koper kunnen beoordelen. 

Vervolgstappen

Wij zullen ons gaan voorbereiden op een eventuele stap naar de Ondernemingskamer. In aanloop op een eventuele juridische procedure zullen wij een enquêtebrief opstellen. In deze brief uiten wij alle feiten en bezwaren tegen het beleid van SE en de gang van zaken. Vervolgens geven wij SE een redelijke termijn om alsnog aan onze bezwaren tegemoet te komen. 

Uiteraard houden wij jullie van het verdere verloop van het proces op de hoogte. 

Mede namens het kader van CNV Vakmensen en FNV,

Sharon van Boxmeer, Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2886 6512
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl


Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error