Update Sociaal Plan Stora Enso De Hoop

Zoals beloofd sturen we jullie een update over de sociaal plan-gesprekken. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Om te beginnen 

Dit hele traject en dus ook de gesprekken zijn heel anders dan wanneer we praten over een nieuwe cao. Nu staan jullie banen op het spel. Zorgvuldigheid is heel erg belangrijk nu. Maar wij snappen dat de onzekerheid en onduidelijkheid erg vervelend voor jullie is. Er is nog zoveel “onder voorbehoud”, dat we erg voorzichtig willen zijn met het communiceren van de tussenstanden. Soms is het beter om even het eind van de wedstrijd af te wachten, want de stand tijdens de rust zegt niks over de eindstand. En je druk, boos of verdrietig maken over de stand tijdens de rust helpt niemand in het verdere verloop. Wij vragen om jullie steun en geduld. 

Snel afhandelen zal in deze situatie weinig positiefs toevoegen aan de inhoud. Vergeet niet dat Stora Enso deze ellende allemaal heeft veroorzaakt. En jullie verdienen op z'n minst dat we keihard vechten voor een oplossing die recht doet aan jullie. 

Nu over de inhoud

Wat er tot nu toe ligt is een ontslagvergoeding op basis van de wettelijke transitievergoeding met een vermenigvuldigingsfactor van 2,1 of 2,3, afhankelijk van de lengte van jouw dienstverband. Stora Enso wil en zal niet praten over de “oude” transitievergoeding of over de kantonrechtersformule. Wij hebben aangegeven dat we dit te weinig vinden. Ook ligt er een minimale ontslagvergoeding van 4 maandsalarissen (zonder vermenigvuldigingsfactor). Er liggen mooie budgetten voor begeleiding van werk naar werk, opleiding, juridisch en financieel advies. Dinsdag 8 augustus hervatten wij het overleg. In de tussentijd gaan we ook in overleg met de ondernemingsraad. 

Jullie horen na 8 augustus weer van ons. 

Als er vagen of opmerkingen zijn, bel dan gerust. 

Mede namens Ashna Kamta, bestuurder FNV, 

Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2886 6512
s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error