Voorbereiding voor de eigen cao bij Smurfit Kappa Roermond

Tijdens de vorige cao-onderhandelingen voor de Papier Restgroep hebben we afgesproken om te kijken naar een eigen cao bij Smurfit Kappa Roermond Papier. De directie heeft van het concern toestemming gekregen om een eigen cao af te sluiten. Graag nodigen wij de leden en niet-leden uit om mee te praten over de nieuwe cao.

Vanaf 1 april 2023 zal Smurfit Kappa Roermond Papier verder gaan onder een eigen bedrijfs-cao. Dat betekent dat in de toekomst SKRP niet meer meepraat over en ook niet meer afhankelijk is van de cao-afspraken die gemaakt worden in de cao Rest-Papier. Voortaan maken de directie van SKRP en de beide betrokken vakbonden, FNV en CNV Vakmensen, onafhankelijk van andere bedrijven afspraken over de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden bij jullie bedrijf. Uitgangspunt voor die cao-besprekingen zal de bestaande cao Papier Restgroep zijn. Op basis van die tekst zal Smurfit Kappa Roermond Papier vanaf dit jaar een eigen arbeidsvoorwaardenontwikkeling gaan kennen.

Natuurlijk willen wij graag van jullie weten welke zaken in de komende cao-besprekingen prioriteit moeten krijgen. Daarom beleggen we op maandag 27 februari 2023 ledenraadplegingen. Tijdens deze raadplegingen willen wij bij jullie ideeën en voorstellen ophalen voor de nieuwe cao.

Ledenvergaderingen Smurfit Kappa Roermond Papier 

  • Datum: Maandag 27 februari 2023;
  • Locatie: Experience Centre Smurfit Kappa Roermond Papier;
  • Tijdstip:
-          Sessie 1: 13.00 uur
-          Sessie 2: 14:15 uur
-          Sessie 3: 16.15 uur
-          Sessie 4: 20.45 uur

Iedereen is welkom tijdens deze raadplegingen, dus neem gerust je collega's mee. Niet-leden hebben echter geen stemrecht.

Indien jullie nog vragen hebben dan horen we het graag.

Wij rekenen op jullie aanwezigheid, tot de 27ste!

Wilfred Jonkhout        
Bestuurder FNV Procesindustrie             
E wilfred.jonkhout@fnv.nl       

Pierre Willems (kaderlid) 

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
E  j.kraan@cnvvakmensen.nl
M 06-51602048 

Leo van Montfort (kaderlid)