Onderhandelingsresultaat eerste cao Smurfit Kappa Roermond Papier een feit

Na twee keer onderhandelen hebben we een onderhandelingsresultaat kunnen afspreken. Behalve een loonsverhoging ook een uitbreiding van de RVU en een éénmalige uitkering.

Onderhandelingsresultaat

De afspraken van het onderhandelingsresultaat kan je lezen in de bijlage. Enkele punten hierbij uitgelicht:

  1. De RAR wordt in 2024 vervangen door een andere collectieve prestatiebeloning waarbij de Key Performance Indicatoren gebaseerd zijn op het budget. Dit kan bij het behalen van doelen tot een hogere uitkering komen. Doelen zijn bijvoorbeeld Machine efficiency, veiligheidsaspecten, het behaalde resultaat als fabriek en ongevallen;
  2. Regeling Vervroegd Uittreden: deze regeling wordt uitgebreid tot 2 jaar voor AOW datum;
  3. De arbeidsmarkttoeslag verdwijnt, maar het schaalsalaris wordt verhoogd met € 120,-bruto per maand. Dit bedrag telt dan mee voor de vakantietoeslag, ploegentoeslag en de eindejaarsuitkering en is pensioengevend. Het uurloon wordt daardoor verhoogd waar de overwerktoeslag over berekend wordt. Daarmee verdwijnt de tijdelijkheid van de afspraak. Bij iedere cao-onderhandeling in het verleden moesten we de regeling opnieuw afspreken. Ook gaat de loonsverhoging van 8.8% over deze € 120,-, dat betekent dat de verhoging € 130,56 bruto per maand is voor een fulltime dienstverband.
Berekening voor 12 maanden    
Verhoging door toevoegen arbeidsmarkttoeslag    € 1.566,72
  extra vakantietoeslag van 8%   €    125,34 +
  extra eindejaaruitkering 8.33%  €    130,62 +
Subtotaal voor dagdienstmedewerkers   € 1.822,57
  extra ploegentoeslag á 27%     €    423,01 +
Totaal voor 5 ploegendienstmedewerkers    € 2.245,58


Aan het eind van de onderhandelingsdag heeft de vakbondsdelegatie geconcludeerd dat dit het maximale is wat we kunnen bereiken.

Stemmen

Graag horen wij uw mening. Leden van CNV Vakmensen krijgen separaat de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op het onderhandelingsresultaat. Uiterlijk tot en met donderdag 6 juli 2023 kunt u stemmen.

Mede namens Ali Gündüz en Pierre Willems (FNV) en Leo van Montfort (CNV Vakmensen),

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 20 48 
E  j.kraan@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error