Voorbereidingen cao Sappi Maastricht 2020

Afgelopen maand hebben we in kader van het voorbereiden van de cao onderhandelingen al 2 aftastende gesprekken met jullie directie gehad. In een notendop hebben we het volgende besproken.

Voorstellen
Directeur Ferdinand Koster heeft in september het personeel geïnformeerd hoe de vlag er bij Sappi bij hangt: Sappi maakt forse verliezen. Om deze verliezen om te bouwen tot een winstgevend bedrijf heeft Sappi informeel haar voorstellen met ons gedeeld. Tijdens het eerste cao-overleg op 14 januari zullen wij deze voorstellen formeel gaan bespreken.
Onder deze omstandigheden kunnen en willen wij geen cao-voorstellen indienen. We hebben de directie dan ook meegedeeld dat:

- Sappi Maastricht BV via personeelsbijeenkomsten eerst maar eens draagvlak voor haar voorstellen moet trachten te vinden bij het personeel;
- Tot nader order de vakbonden dan ook geen cao-voorstellen zullen indienen.

Concreet ziet de cao agenda er voor nu als volgt uit:
14 januari: 1e cao-ronde, met uitsluitend een toelichting van de cao voorstellen van Sappi.
21 en 23 januari: 4 ledenraadplegingen van de gezamenlijke vakbonden waarin wij de voorstellen van Sappi met jullie zullen bespreken.

Kort en goed
Een vreemde start van de cao-onderhandelingen. Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of wil je reageren, laat het dan ons even weten. Reserveer de datum van de ledenvergadering alvast in je agenda en zorg er voor dat je hierbij aanwezig bent.
Verder wensen wij jullie fijne feestdagen en vooral een goed en gezond 2020.

Mede namens Mick Coolen, Emile Rijvers en Ralph Hamelers, kaderleden

Jean-Marie Severijns,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 21 60
E j.severijns@cnvvakmensen.n