Uitnodiging ledenraadpleging sociaal plan Sappi, jij komt toch ook?

Op vrijdag 15 september jongstleden hebben wij jullie in de Commanderij geïnformeerd over het sociaal plan. Wij hebben aan de aanwezigen de overwegingen met betrekking tot het verzoek van werkgever toegelicht.

Het enige dat aangepast zal worden is het de werkingssfeer. De duur zal 24 maanden blijven, ingaande op het moment van ondertekenen. Daarmee concluderen de betrokken bonden dat het een eindbod van de werkgever betreft.

Op de vraag of dit een goed sociaal plan is, kunnen wij geen eenduidig antwoord geven. Dit hangt grotendeels ook af van ieders persoonlijke situatie. Wel weten wij dat we geen enkele garantie hebben op een beter of zelfde sociaal plan wanneer wij opnieuw onderhandelingen zullen opstarten.

Dus nu zijn de leden aan zet!  Er worden ledenraadplegingen georganiseerd. Tijdens deze bijenkomsten kan je stemmen. De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Dinsdag 10 oktober om 12:15 uur en 14:15 uur, locatie Kantine A
  • Donderdag 12 oktober om 12:15 uur en 14:15uur, locatie Kantine A
De bijeenkomsten zijn ook voor niet leden toegankelijk. Het stemmen over het sociaal plan is alleen voorbehouden voor leden. Niet leden die zich ter plaatse lid willen maken van één van de vakbonden kunnen meestemmen.

Aangezien de inhoud van het sociaal plan ongewijzigd is t.o.v. het door de leden eerder akkoord bevonden plan ten tijde van de verkoop, zal de gehele tekst niet bijgevoegd worden. Deze moet bekend zijn. Wel is de aangepaste werkingssfeer bijgevoegd in de bijlage.

De cao online

Je kunt het cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Graag heten wij jullie welkom op één van de genoemde bijeenkomsten. 

Namens Jos Poukens (ACV) en Walter Kunstek (FNV)

Rémy Biesmans
bestuurder CNV Vakmensen
E r.biesmans@cnvvakmensen.nl
M 06 2833 4284

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error