Nieuw hoopgevend bod Huhtamaki

Gisteren, woensdag 4 november 2020, heeft Huhtamaki een nieuw bod gedaan als reactie op het door ons gestelde ultimatum van 27 oktober jongstleden. Dit bod bevat meer dan alleen een loonbod. Daarom hebben we het direct voorgelegd aan het actiecomité en die vinden het voldoende om het nieuwe bod neutraal aan jullie voor te leggen. Dit betekent dat de acties worden opgeschort, maar het ultimatum nog wel van kracht blijft tot in ieder geval na het stemmen.
Het nieuw bod bevat de volgende items en wordt neutraal voorgelegd aan de leden:
  • Looptijd 1 jaar, van 1 juni 2020 tot 1 juni 2021.
  • Er wordt een nieuwe leiderschapsstijl ontwikkeld, waarbij een externe partij hierin begeleidt. Hierin moet waardering een centraal punt zijn.
  • Met betrekking tot de veiligheid zullen de bonden in het vervolg elke 2 maanden aanschuiven bij de ondernemingsraad en de directie om meer zeggenschap vanuit de werkvloer te ontwikkelen. Verder zal de Big-bags half december in gebruik worden genomen. De VGW-commissie en de bonden gaan kijken hoe het hitteprotocol automatisch van kracht kan worden.
  • Verder zal er voor 1 juni 2021 de zwaarwerk-afspraak worden geïmplementeerd. Dat betekent dat iedereen die een zwaarwerk-functie bekleedt, 3 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd gebruik kan maken van de regeling om eerder te stoppen met werken, met een financiële tegemoetkoming van € 21.200,- per eerder gestopt jaar.
  • De lonen en de salaristabel worden per 1 juni jongstleden structureel verhoogd met 2,4%.
  • In december ontvangen de werknemers eenmalig € 150,- bruto.
  • Het SPDI-traject wordt vervolgd.
  • AWVN-werkgeversbijdrageregeling wordt gecontinueerd.
Door de aangescherpte COVID-19 maatregelen zijn we genoodzaakt om digitaal te stemmen. Waarvoor stem je dan? Voor het nieuwe bod. De keuze is om in te stemmen met dit bod en dan zal dit de nieuwe cao zijn, of tegen te stemmen; wat betekent dat het ultimatum gaat aflopen en dat de geplande acties zullen starten. Daarom is het belangrijk om vooral je stem te laten horen.
De tekst van jullie werkgever is als bijlage bijgevoegd.

Stemmen kan tot dinsdag 10 november 2020 12.00 uur, door een mail te sturen aan L.slagter@cnvvakmensen.nl. Graag een VOOR of TEGEN. Indien je geen mogelijkheid hebt om een mail te sturen, neem dan gerust contact met me op via mijn mobielnummer 06-51602037.

CNV Vakmensen
Linda Slagter, bestuurder

Downloads