Update cao Huhtamaki, ronde 2 is geweest

Op 7 juni 2023 hebben we de tweede onderhandelingsronde gehad. Nadat we in het eerste overleg de voorstellen over en weer hebben toegelicht, zijn we daar in het tweede overleg op verder gegaan.

Gat is nog groot

Zoals we na de eerste ronde al aangaven, zijn de verschillen tussen de voorstellen in de brieven van de bonden en Huhtamaki opvallend. Tijdens het tweede overleg bleek dat we de verschillen nog niet hebben kunnen overbruggen. Het gat bleek nog best groot te zijn.

Loonsverhoging

Op het gebied van loon heeft Huhtamaki nog eens aangegeven dat hun voorstel aantrekkelijk is. Een automatische prijscompensatie wil Huhtamaki niet afspreken. Op het punt van loon komen we op dit moment niet tot elkaar. Ook heeft Huhtamaki nog een toelichting gegeven op de veiligheidsbonus die ze voor ogen hebben. Als bonden hebben we aangegeven dat inflatie correctie belangrijk is. Ook hebben we gesproken over een mogelijk langere looptijd en onder welke afspraken dit zou kunnen. Daar komen we nog niet tot elkaar.

80-90-100 regeling

We hebben gesproken over een 80-90-100 regeling. Zoals in ronde 1 al bleek, wil Huhtamaki regelingen voor ouderen bundelen en mogelijk optimaliseren. Huhtamaki zou toe willen naar een 80-85-85 regeling. Samen met de RVU-regeling en artikel 20.1 uit de cao kunnen er dan keuzes worden gemaakt door medewerkers die hiervoor in aanmerking komen, zo zegt Huhtamaki.

‘Clusteren’

Het komt er op neer dat Huhtamaki zijn voorstellen wil clusteren rond de thema’s Loon, Duurzame Inzetbaarheid/Vitaliteit en Gelijk werk, gelijk loon. De bonden hebben aangegeven dat het goed is om te kijken waar de prioriteiten zitten en elkaar daarin proberen te vinden.

We hebben afgesproken dat Huhtamaki een voorstel gaat doen zodat goed duidelijk is hoe de clusters er uit zien. Ook komt Huthamaki met een voorstel over het loon. Daarnaast zullen de vakbonden nog eens goed aangegeven hoe een levensfase bestendige 80-90-100 regeling er uit kan komen te zien.

Vervolg onderhandelingen

De onderhandelingen komen dus los! 6 juli 2023 gaan we weer verder en we hopen dan met meer nieuws te komen.

Mooi om te melden is dat er die ronde naast Jelle Breidenbach ook een tweede kaderlid aanschuift: Jonathan Meeuwis. We gaan nu dus verder met twee kaderleden.

Tristan Westra
Bestuurder CNV Vakmensen
06 4845 6854
t.westra@cnvvakmensen.nl



Heb je nog vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error