MME: Verkoop

Zoals jullie te horen hebben gekregen is MM van plan om MME te verkopen aan een investeringsmaatschappij. Dat betekent dat na 30 jaar MME het bedrijf een nieuwe naam en eigenaar krijgt en jij een nieuwe juridische werkgever.

Dinsdagochtend is CNV Vakmensen geïnformeerd over de aanstaande verkoop aan de investeringsmaatschappij “Oaktree”. Later die dag is ook het persbericht verzonden en zijn medewerkers geïnformeerd via een nieuwsbrief.

Een verkoop aan een investeringsmaatschappij is altijd spannend. Wat brengt en vraagt de nieuwe eigenaar van de organisatie? Vanuit de directie hebben we begrepen dat de nieuwe eigenaar zich committeert aan de geplande investeringen en dat er geen reden is om te verwachten dat de overname negatieve gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Bij een overname neem je daarnaast je huidige arbeidsvoorwaarden mee naar de nieuwe organisatie. De plaatselijke aansturing in Eerbeek blijft ook hetzelfde. 

De verkoop van MME en Baiersbronn is ingegeven door de aankoop van twee grote fabrieken in Finland en Polen door MM. MM wil zich hiermee meer focussen op grotere eindleveranciers, daarnaast is er ook geld nodig voor deze twee grote aankopen. De verkoop van zowel Eerbeek als Baiersbronn levert MM uiteraard ook financiële middelen op. De planning is dat rond het derde kwartaal alles afgerond zal zijn en dat dan ook de nieuwe naam van de organisatie bekend wordt.

Contact
Heb je vragen rondom de overname of je werk bij MME? Neem dan contact met mij op via onderstaande contactgegevens.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 6 5120 2991
E. t.westerink@cnvvakmensen.nl