Onderhandelingsresultaat Folding Boxboard Eerbeek

Gisteren hebben de bonden een onderhandelingsresultaat bereikt met de directie van Folding Boxboard Eerbeek. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Een paar dagen geleden hebben we de directie laten weten dat jullie het eindbod hebben afgewezen en dat jullie bereid zijn om in actie te komen voor een betere cao. We hebben een ultimatum gesteld om uiterlijk vrijdag 21 april vóór 18:00 uur aan onze eisen tegemoet te komen. Zo niet, dan volgen er acties. 

Kort na het uitbrengen van het ultimatum zijn we door de directie uitgenodigd voor een veiligheidsoverleg. Dat vond gisteren plaats.

Verbeterd bod 

Tijdens het overleg hebben we samen met de directie tevens verkend of we alsnog uit de conflictsituatie kunnen komen. Onder druk van jullie bereidheid om in actie te komen, is daar een onderhandelingsresultaat uitgekomen dat wij positief aan jullie ter stemming willen voorleggen. 

Hoofdlijnen van het cao-resultaat

Voor de volledige tekst van het resultaat verwijzen we naar de bijlage. Op hoofdlijnen komt het op het volgende neer: 

- looptijd cao: 1 jaar 
- Loonsverhoging per 1 april 2023

    *alle treden inde cao-schalen woden verhoogd met € 250,- bruto 
    * 5 ploegentoeslag wordt verhoogd tot 30% 
    * 2 ploegentoeslag wordt verhood tot 14% 

- Daarnaast worden de salarissen per 1 oktober 2023 verhoogd met 0,5% 

- Verlenging van de RVU-regeling (3 jaar voor de AOW)
- Verbetering van betaling van afwijkende uren 

Het is ons gelukt om centen in plaats van procenten af te spreken, waarmee we iets extra's doen voor de medewerkers met een lager inkomen, en daarnaast een betere loonstijging. Tijdens de duur van deze cao zal een gemiddelde stijging van de loontredes voor de medewerkers in de dagdienst boven de 9% uitkomen. Medewekers in bijvoorbeeld schaal 4 die werkzaam zijn in de 5-ploegendienst gaan er zelfs 12,55% op vooruit. De RVU-regeling (voor zware beroepen) wordt verlengd, waarbij de deelnemers 3 jaar voor de AOW-leeftijd kunnen stoppen met werken. 

Acties zijn hiermee (voorlopig) van de baan. Volgende week kunnen jullie over dit resultaat stemmen. Kaderleden van CNV Vakmensen en FNV zullen jullievragen om je stem uit te brengen. Doe je dat liever rechtstreeks bij de vakbondsbestuurders? Stuur dan een e-mail naar s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl (CNV Vakmensen) of dino.djulbic@fnv.nl (FNV) of kom dinsdag 25 april a.s. tussen 13:00 uur en 15:00 uur naar de bedrijfskantine. Stemmen kan tot en met 27 april 2023. 

Bij eventuele vragen neem contact op met een van de kaderleden of je vakbondsbestuurder. 

Mede namens de cao-delegatie CNV Vakmensen/ FNV, Jeroen Vredenberg, Adem Bicem, Osman Ozturk, John Schippers, Dino Djulbic (bestuurder FNV). 

Sharon van Boxmeer 
CNV Vakmensen 
T. 06 28 86 65 12
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 









 

 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error