Uitslag ledenvergaderingen Essity Gennep over nieuw voorstel werkgever

Op donderdag 2 mei 2024 hebben de vakbondsleden bij Essity Gennep vergaderd over het nieuwe voorstel van de directie van Essity Gennep.

Tijdens de ledenvergaderingen zijn de succesvolle werkonderbrekingen van 10 april 2024 besproken en geëvalueerd. Verder is het voorstel van werkgever besproken.

Het voorstel is een loonsverhoging van 5% per 1 januari 2024 en 2% per 1 januari 2025 met een looptijd van 18 maanden.

Extra gang

Gelijke vergoeding voor een extra gang naar het bedrijf op alle dagen van de week. Verhoging van de vergoeding voor een extra gang naar het bedrijf van maandag t/m vrijdag van 0,61% (1 uurloon) naar 1% van het voltijd maandsalaris en verlaging van de vergoeding voor een extra gang naar het bedrijf op zater-, zon- of feestdagen van 1,22% (2 uurlonen) naar 1%.

Overige bepalingen

De overige regelingen en afspraken zoals opgenomen in de CAO 1-1-2023 tot 1-1-2024 blijven ongewijzigd, inclusief voortzetting van de werkgeversbijdrage conform de AWVN-regeling.

De leden van de beide vakbonden hebben schoorvoetend ingestemd met het bod. Dit zullen we aan de werkgever laten weten.

Wij danken alle leden die hebben bijgedragen aan het bereiken van het resultaat.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld Essity Gennep in

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV
M: 06 5160 2048
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl 

Hans Mickers, kaderlid CNV
Wilfred Jonkhout, bestuurder FNV
Naadir Ouechten en Hans Lemmens, kaderleden FNV