OWASE: Het nieuwe pensioenstelsel

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je in ons CNV systeem geregistreerd staat als vakbondslid dat werkt of gewerkt heeft bij één van de Owase- bedrijven EN via deze werkgever pensioen hebt opgebouwd bij de HNPF (Het Nederlands Pensioenfonds). Heeft deze mail jou per abuis bereikt? Bel dan svp naar ons contactcenter 030-751.1001 zodat we jouw gegevens correct in ons systeem kunnen.

Het nieuwe pensioenstelsel

Zoals jullie weten zijn vakbonden FNV, CNV en CGMV samen met een aantal van jullie collega’s al bijna een jaar aan het praten met jullie werkgever over jullie pensioenen. Dit heeft allemaal te maken met een nieuwe wet, namelijk de WTP. De Wet Toekomst Pensioenen (afgekort WTP) is een Nederlandsewijzigingswet. Deze wet herziet het huidige Nederlandse pensioenstelsel en wijzigt daarvoor dertien wetten, waaronder de Pensioenwet.

Een onderhandelingsresultaat

Om ervoor te zorgen dat jullie pensioenen goed terecht komen in het nieuwe pensioenstelsel, hebben wij veel gesprekken gevoerd met de werkgever. Sommige onderwerpen moesten uitonderhandeld worden. Vakbonden werden hierbij geadviseerd door een externe adviseur met veel kennis en ervaring. Inmiddels zijn we zover gekomen dat we kunnen zeggen: dit is het maximaal haalbare resultaat. Net als bij een cao noemen we dit een onderhandelingsresultaat. Dat betekent dat wij een onderhandelingsresultaat ook zullen voorleggen aan onze vakbondsleden. Die hebben immers een stemrecht. Wij willen dit onderhandelingsresultaat positief aan jullie voorleggen.

Eerst een uitleg

Om je stem te kunnen uitbrengen, wil je uiteraard eerst weten waar je over stemt. Om die reden organiseren wij samen met de werkgevers een aantal personeelsbijeenkomsten. Hier heb je inmiddels een uitnodiging over gehad. Zie bijgaande gezamenlijke nieuwsbrief.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de inhoud van de nieuwe regeling gepresenteerd.

Vakbondsleden mogen stemmen

Na afloop van elke presentatie volgt er een korte bijeenkomst voor alleen vakbondsleden. Na afloop van de laatste bijeenkomst krijgen de vakbondsleden een e-mail met een stemknop. Mocht je niet in het bezit zijn van een computer en/of e-mail dan sturen wij jou een stemformulier per post toe. Dit formulier kan je aanvragen bij het secretariaat, telefoonnummer 030-7511570.
Want de vakbondsleden hebben het laatste woord.

Wij hopen jullie allen te zien op de bijeenkomsten. Neem gerust je partner mee. Vergeet je niet aan te melden!

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!



Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 2060 1819
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Downloads