Hexion: de onderhandelingen zijn gestart

Gisteren zijn de cao onderhandelingen met Hexion van start gegaan. We zitten aan tafel met de werkgever, FNV, CNV en de kaderleden. Bij deze een korte terugblik.

Een eerste verkenning
Zoals gebruikelijk werd er ook deze keer op de eerste dag een update gegeven hoe het gaat met het bedrijf. Hexion heeft de bonden geïnformeerd over de uitdagingen die het bedrijf heeft in de markt. Ook hebben ze stil gestaan bij de initiatieven op het gebied van HR.
Als bonden hebben we de voorstellenbrieven toegelicht. Voor de werknemers is koopkracht behoud een belangrijk punt. Tevens hebben we tijdens het overleg benadrukt dat de Zwaarwerkregeling belangrijk is en wanneer er een verlenging of verruiming van de Regeling Vroegtijdig Uittreden(RVU) wordt vastgesteld, dat Hexion deze automatisch zal volgen en dat in ieder geval de beschikbare fiscale ruimte volledig wordt benut. Op 30 mei praten we verder om te zorgen voor een waardige cao.

Vragen of wil je het cao-nieuws blijven volgen?
Bel, e-mail of stuur een appje. Je kan ook altijd contact opnemen met Stanley Davies en Marc Thienpondt.  
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen? Ga naar de cao-pagina: Cao Hexion | CNV Vakmensen  Om goede cao-afspraken te kunnen maken, is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen lid zijn. Wist je dat als jij jouw collega lid maakt, je wordt beloond en een cadeaubon van € 20,- ontvangt?
En het nieuwe lid betaalt een speciaal actietarief: de eerste 6 maanden € 24, dit is slechts € 4 per maand.. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl en maak jouw collega lid!

Met vriendelijke groeten, mede namens Stanley Davies en Marc Thienpondt,
Micky van Loon, bestuurder CNV

(m.vanloon@cnv.nl of 0628866596)

Downloads