Uitslag stemming nieuwe cao Air Products

Jullie hebben tot en met gisteren kunnen stemmen op het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Air Products. Een krappe meerderheid (ongeveer 55%) heeft voor gestemd en is dus akkoord. De overige 45% die tegen heeft gestemd heeft als reden opgegeven dat de loonsverhoging van 4,9% te mager is en dat er concretere afspraken gemaakt moet worden over het generatiepact.

Deze uitslag hebben wij inmiddels gecommuniceerd naar jullie werkgever. In principe is CNV akkoord, weliswaar met een zeer krappe meerderheid. Maar omdat de FNV leden in meerderheid tegen hebben gestemd, hebben wij Air Products verzocht nogmaals met alle partijen in gesprek te gaan om te verkennen of het huidige onderhandelingsresultaat verbeterd kan worden. In dat geval zal het nieuwe resultaat ter stemming voorgelegd worden aan de FNV leden, maar niet aan de CNV leden, omdat CNV al akkoord is met het huidige resultaat.

Wij wachten de reactie van jullie werkgever af. Weet dat wij als CNV nu dus niet meteen gaan tekenen voor de nieuwe cao, maar dus eerst gezamenlijk willen doorpraten over de mogelijkheden tot verbetering.

Helaas hebben wij op dit moment wat problemen met het versturen van nieuwsbrieven naar leden, dus ook deze nieuwsbrief naar de leden werkzaam bij Air Products. Het kan zijn dat jouw collega die ook lid is van CNV deze nieuwsbrief niet heeft ontvangen. Daarom de oproep om deze nieuwsbrief te delen. Uiteraard is het ook terug te vinden op onze cao pagina Cao Air Products | CNV Vakmensen - westlake | CNV Vakmensen. Wij proberen deze problematiek zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Jan van der Ree en Raymond den Hollander (kaderleden)
en
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl