VDL Nedcar ontwikkelingen in Coronatijd

Er zijn plannen om begin mei de productie bij VDL Nedcar weer op te starten. Daarover wil CNV Vakmensen in ieder geval met de directie over in gesprek. Werknemers moeten immers op een veilige manier hun werk kunnen doen.
Kan er wel veilig gewerkt worden
De afgelopen tijd heeft het werk bij VDL Nedcar grotendeels stil gelegen. De Coronacrisis maakte het onmogelijk om het werk voort te zetten. BMW had de productie stil gelegd en daarmee was het ook voor VDL Nedcar afwachten wat er verder zou gaan gebeuren. Voor de werknemers was dit een periode dat zij wel blij waren om niet te hoeven werken. Velen voelden zich ondanks de maatregelen niet meer veilig onder de bestaande omstandigheden. Ondanks de wat gunstigere berichten woedt het Coronavirus nog steeds voort. Iedereen moet zich dus nadrukkelijk houden aan de veiligheidsvoorschriften en adviezen van het RIVM. Met in acht neming van die voorschriften en adviezen wordt er bij VDL Nedcar nu toch al wel gewerkt aan een mogelijke herstart van de productie in begin mei. De directie heeft kenbaar gemaakt dat zij nu kijken hoe een herstart, op een voor de werknemers veilige wijze, gerealiseerd kan worden.

CNV Vakmensen heeft direct contact opgenomen met de directie, met een dringende oproep hierover overleg te voeren met de vakbonden. Het is voor ons van cruciaal belang dat de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers optimaal gewaarborgd wordt. De directie heeft in een eerste reactie al aangegeven dat zij die veiligheid zeker willen invullen. CNV Vakmensen wil daar toch nog nader overleg over hebben om inzicht te krijgen over de maatregelen en, zo nodig, daar samen goede afspraken over te maken. Economie is belangrijk, maar gezondheid staat toch wel bovenaan.

CNV Vakmensen wacht nu op de uitnodiging van jullie directie om zo snel mogelijk in gesprek te gaan. Wij zullen jullie daarover op de hoogte houden.

Heb je vragen over rechten en plichten tijdens Corona-periode? Kijk op: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus 
Deel deze nieuwsbrief met je collega’s en maak hen lid. Het 1e half jaar krijg je 50% korting! Samen maken wij het verschil, al 125 jaar!

Pas goed op jezelf en je naasten en blijf gezond!


Samen denken,
Samen doen, Samen sterk(er)!

 

Ron Smeets     
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl