Sluiting Brugman Radiatorenfabriek

Jullie ontvingen in november 2021 de heftige boodschap over de sluiting van jullie bedrijf. Een bedrijf waar veel van de medewerkers al geruime tijd werkzaam zijn. Inmiddels heeft een meerderheid van de leden van de vakbonden ingestemd met het Sociaal Plan. De ondertekende versie zullen jullie vandaag ontvangen van je werkgever.

Wij betreuren het enorm dat Arbonia een dergelijk besluit heeft genomen. Met het sociaal plan menen we dat we wel goede afspraken hebben gemaakt over onder meer begeleiding naar ander werk, scholing, een beëindigingsvergoeding, een vrijwillig vertrekregeling. De OR heeft inmiddels advies uitgebracht en per 1 maart worden jullie allen boventallig verklaard.

De eerste groep medewerkers krijgt al vlot daarna een vaststellingsovereenkomst aangeboden en deze medewerkers tekenen dus binnenkort al voor ontslag met wederzijds goedvinden zoals dat in juridische termen heet. Maar dan?

VSO laten checken


In het sociaal plan hebben wij afgesproken dat iedere medewerker recht heeft op een vergoeding van € 750 voor juridische bijstand. Als je lid bent van CNV vakmensen dan heb je recht op volledige ondersteuning door onze juristen. Neem contact op met Mark Kelderman, jurist in Team Zwolle zodra je je vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen. Zijn mailadres is m.kelderman@cnvvakmensen.nl, je kunt ook contact opnemen met CNV Info 030-7511001

Het is aan te bevelen op tijd de volgende stukken te verzamelen. Deze stukken hebben de juristen nodig bij het checken van de VSO:

  • Kopie van je arbeidsovereenkomst;
  • 3 recente loonstroken (bij wisselenden diensten de laatste 12);
  • De aanzegbrief;
  • De vaststellingsovereenkomst;
  • Eventueel de berekening van de beëindigingsvergoeding.

Advies Loopbaan en scholing


Voor advies over je loopbaan en scholing kun je uiteraard terecht bij het outplacementbureau. Mocht je daarnaast behoefte hebben aan contact met een van onze loopbaancoaches voor de metaalsector, neem dan gerust contact op met mij, dan breng ik je met hen in contact.

Nieuwe werkgever


Wanneer je een bij een andere werkgever gaat werken, geef dit dan s.v.p. ook z.s.m. door aan onze ledenadministratie of wijzig het in je mijn CNV account. Dan sta je weer correct ingeschreven in het ledensysteem en ontvang je vanaf dan de informatie die voor jouw sector of bedrijf van belang is.

Vragen?


Neem dan gerust contact met mij op.

Ellen Jonker
Bestuurder CNV Vakmensen

M 06-50521057
E e.jonker@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error