Situatie rondom Coronavirus

We leven in een heel andere wereld dan ruim een maand geleden toen we nog nauwelijks van het Coronavirus hadden gehoord. De huidige situatie brengt allerlei vragen met zich mee en soms even zoveel antwoorden.

Als het gaat om je werk en je werksituatie, hoe veilig te werken en de adviezen en voorschriften van overheidswege en het RIVM, dan kan ik je verwijzen naar de website van CNV Vakmensen https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus.
Van daaruit kun je doorklikken naar diverse andere pagina’s waar per onderwerp vragen en antwoorden zijn verzameld. Grote kans dat je vindt wat je zoekt. Zo niet, schroom niet en stel je vraag aan mij.

Wij kregen signalen binnen van leden dat jullie werkgever Gamko met ingang van maandag 6 april verplicht 2 weken vakantieverlof heeft ingevoerd voor jullie. Wij zijn het daar eigenlijk niet mee eens, vandaar dat we samen met FNV in overleg zijn gegaan met jullie werkgever.

Het kan niet wat de werkgever doet op basis van de cao en ook niet op basis van wat de Ondernemingsraad wel kan en mag. Na wat brieven, mails en telefoontjes hebben we afgesproken dat we voor nu even de situatie zo laten. Iedereen zit immers al thuis. Over een aantal weken gaan we in overleg om e.e.a. te bezien hoe we met de dagen omgaan. Jullie hebben van je werkgever hierover, als het goed is, op 7 april begin van de middag een mail gehad.

Het verdient geen schoonheidsprijs, het zijn rare tijden. We komen er dus over enkele weken ook op terug.
Voor dit moment, zeg ik, blijf gezond en volg de richtlijnen van het RIVM.
Jullie kunnen mij momenteel het best bereiken via e-mail, de mobiele telefoon is veel bezet.

Henk van Beers,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 35 25 54
E h.vanbeers@cnvvakmensen.nl