Voortgang gesprekken sociaal plan Accell

Donderdag 15 februari hebben we onze voorstellen gepresenteerd aan Accell, toelichting gegeven en vragen beantwoord. Tijdens dit overleg hebben we vooral gesproken over wat we nu precies bedoelen op tal van onderwerpen en vooral elkaar proberen te begrijpen met wat nu precies gevraagd en geboden wordt.

Wat is besproken

Hoe willen we van ‘werk naar werk’ vormgeven, hoe gaan we om met afspiegeling en hoe kunnen we dat controleren, wat bedoelen we met passende functies en uitwisselbare functies, wat wordt de peildatum, aanzegdatum, hoe geven we een plaatsmakersregeling vorm en hoe kunnen we oudere werknemers vlak voor pensioen tegemoetkomen. Hoe gaan we om met de lease fiets, een eventuele aanblijfbonus en vroeg-vertrek regeling en alle andere relevante zaken zoals we ook in de presentatie hebben toegelicht.

Budget

Natuurlijk is ook aan bod gekomen wat Accell’s budget is en wat wij als budget vragen voor een fatsoenlijk sociaal plan. Het zal je niet verbazen dat er een groot te overbruggen verschil bestaat in wat Accell biedt en wat wij vragen. Wat wij omschrijven als fatsoenlijk noemt Accell goudomrand. Wat Accell omschrijft als fatsoenlijk noemen wij als niet veel meer dan een wettelijke verplichting. Dit is overigens niet vreemd of verrassend want dat is de dagelijkse praktijk in onderhandelingen over cao’s en sociale plannen.

Uitdaging

We hebben dus nog een flinke uitdaging om de verschillen te overbruggen, maar we hebben een goede inhoudelijke discussie met respect voor elkaars verantwoordelijkheden. Zoals dat zo mooi genoemd wordt hebben we een constructief overleg gehad en is het zaak de volgende ronde flinke stappen in de juiste richting, namelijk vooruit, te zetten

Donderdag 22 februari staat het volgende overleg gepland. We houden je op de hoogte

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error