Uitzendkrachten bij Scania gaan erop achteruit

Hierbij een bericht aan alle uitzendkrachten. Wij hebben van onze kaderleden gehoord dat alle uitzendkrachten met fase B arbeidsovereenkomst het volgende bericht hebben ontvangen:

In de nieuwe arbeidsovereenkomst wordt het aantal uren van 151 uur per 4 weken, teruggebracht naar 145 uur. En dit betekent:
- Dat je als uitzendkracht in 4 weken 6 uur minder uitbetaald wordt. Als je dus met een ploeg meewerkt, maar de ploeg kan eerder stoppen, dan krijgen de uitzendkrachten de eerste 6 uur in 4 weken niet meer doorbetaald. Hiermee wordt het risico van Scania verlegd naar de uitzendkrachten.
- Wordt je contract daarna niet verlengd en je komt daardoor in de WW, dan krijg je ook nog eens minder WW.

Wij willen dit met Scania bespreken. Het moet niet zo zijn dat bij afloop van elk nieuw uitzendcontract de lonen verder omlaag gaan. Want dat gebeurt nu.

Verder organiseren we zeer binnenkort een bijeenkomst voor alle uitzendkrachten. Volgende week staan we aan de poort met een uitnodiging voor een bijeenkomst voor uitzendkrachten en het cao-conflict voor de week erop.

Belangrijk: niet vergeten!
Belangrijk is dat je niet zomaar stilzwijgend akkoord gaat met deze negatieve salariswijziging. Daarom is het belangrijk dat je hierop ook netjes reageert richting Randstad, van wie jullie de oproep hebben ontvangen:

Bij deze roepen we alle uitzendkrachten bij Scania Meppel op om als volgt te reageren richting Randstad:

''Geachte heer/ mevrouw,

In reactie op de melding dat bij een nieuw Fase B overeenkomst via Randstad, de automatische doorbetaling tot 151 uur zal worden teruggebracht naar 145 uur: Ik accepteer een nieuwe overeenkomst het aantal uren 151 uur per vier weken blijft..

Met vriendelijke groet,''


Jan Kampherbeek
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl