Ledenvergadering Accell – leden mogen stemmen over het eindbod

We hebben een aantal hectische dagen achter de rug. Als gevolg van de vastgelopen onderhandelingen en alle commotie hieromheen is er afgelopen vrijdag zelfs een staking uitgebroken. De hoogste tijd dus om een ledenvergadering te organiseren waarin we alle aspecten van het eindbod en de situatie toelichten.

Gezamenlijke ledenvergadering CNV & FNV in Thialf

Dinsdag 5 maart
Tijdstip: inloop vanaf 15.00 uur – start vergadering 15.15 uur
Locatie: Thialf stadion – eerste verdieping
Adres: Pim Mulierlaan 1, 8443 DA Heerenveen

Tijdens de vergadering zullen we de belangrijke elementen van het eindbod met elkaar bespreken en is er alle mogelijkheid tot het stellen van vragen. Uiteraard zullen wij jullie ook laten weten hoe wij naar het eindbod kijken.

Let op: jij mag eerder vrijaf om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Mocht je tegen problemen aanlopen, neem dan contact met mij op.

Wat is de situatie nu?

Een kleine samenvatting. Zoals jullie weten hebben wij op donderdagavond een laatste keer met de werkgever onderhandeld. Tijdens dit gesprek kwamen wij tot de conclusie dat we er niet met elkaar gaan uitkomen. De onderhandelingen stoppen op dat moment omdat er geen akkoord kan worden bereikt met de vakbond.

De werkgever kan op dat moment een eindbod op schrift zetten, dat wij vervolgens aan onze leden voorleggen. Indien de leden dit eindbod met een meerderheid van stemmen afwijzen, dan is er geen akkoord. Indien de leden met een grote meerderheid instemmen, dan is er alsnog een akkoord en zullen we het sociaal plan ondertekenen. Het belangrijkste is: het is aan de leden!

Hoewel de werkgever afgelopen vrijdag al een toelichting heeft gegeven op het eindbod, ontvingen de vakbonden dit eindbod pas later die avond. We hadden dus geen mogelijkheid om dit eerder met jullie te bespreken of aan jullie voor te leggen.

We hebben het eindbod inmiddels bestudeerd en zullen de inhoud hiervan morgen met jullie bespreken.

Stemmen over het eindbod

Na afloop van de bijeenkomst zullen we stemmen over het eindbod. Gezien wij veel mensen verwachten kan het zijn dat we kiezen voor een online stemming. In dat geval krijgen jullie per e-mail een uitnodiging om te stemmen over het eindbod. Je ontvangt een linkje via de e-mail en kunt dan aangeven of jij voor of tegen het eindbod bent.

CNV roept op tot bewaren van kalmte

Als gevolg van de houding van de werkgever en de manier waarop zij zijn omgesprongen met de situatie is er een snelkookpan van emoties ontstaan die op vrijdag kennelijk tot uitbarsten is gekomen. De beide vakbonden hebben aan de werkgever aangeboden om te bemiddelen tussen de stakers en de werkgever, maar hiervan is jammer genoeg geen gebruik gemaakt. 

Vooropgesteld dat ik alle begrip heb voor de emoties vind ik het wel belangrijk om op te roepen de kalmte te bewaren. Het helpt ons niet als er een situatie ontstaat waarin de emoties de boventoon voeren en we niet langer het gesprek met elkaar kunnen voeren.

Mocht jij vragen hebben of tegen zaken aanlopen, neem dan contact met mij op. Ik ben er voor jullie en aarzel dus niet om me te bellen wanneer je even wat kwijt wilt of iets wenst te overleggen.

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl