Herinnering: Ledenraadpleging nieuw voorstel afbouwregeling nieuwe ploegenregeling

Heb jij je stem al uitgebracht? Hierbij een herinnering om te stemmen op het nieuwe voorstel. Tot en met vrijdag 11 augustus kun je je stem uitbrengen. Laat je stem niet verloren gaan!

Trivium is voornemens om binnen een aantal afdelingen een nieuw ploegendienstrooster in te voeren. Om een nieuw ploegendienstrooster in te voeren hebben ze instemming van de vakbond nodig. Zeker als dit een verandering in je ploegentoeslag en dus je inkomen betekent.

Na veel praten en overleggen met de vakbonden en klankbordgroepen op de verschillende afdelingen ligt er nu een nieuw voorstel voor een afbouwregeling.

Nieuw voorstel afbouwregeling

Het nieuwe voorstel geldt alleen voor de mensen die na mei 2014 bij Trivium in dienst zijn gekomen en in een 4+ ploegendienst hebben gewerkt (DA, DWI en ETD). Deze collega’s vallen niet onder de regelingen van het personeelshandboek (blauwe boek). Zij hebben alleen recht op de afbouwregeling uit de cao Metalektro als zij gaan werken in een andere ploegendienst met een lagere ploegentoeslag.

Voor deze mensen wil Trivium nu de afbouwperiode verdubbelen als zij naar een lagere ploegendiensttoeslag gaan. Heb je nu recht op een doorbetaling van je oude ploegentoeslag van 1, 2, 3, 4, 6 of 8 maanden, dan worden deze verdubbeld.

Voor de rest van de mensen die in een 4+ ploegendienst hebben gewerkt en in een andere ploegendienst gaan werken met een lagere ploegentoeslag verandert er niets.  

Stem uiterlijk 11 augustus 

Geef uiterlijk vrijdag 11 augustus je stem door.
Stemmen kan nog met de eerder door ons gestuurde stemlink. Mocht je deze niet meer hebben, mail ons dan even.
Op woensdag 6 september zullen we de uitkomst van deze stemming bespreken met Trivium.

Nicole Engmann- van Eijbergen is op dit moment met vakantie. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, mail dan Sharon van Boxmeer. 

Nicole Engmann- van Eijbergen, bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 5160 1989
n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl

Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 2886 6512
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error