Gesprekken sociaal plan Accell vervolgd

Zoals afgesproken geven de vakbonden na elke overlegronde met de werkgever een korte update over de stand van zaken.

Zoals we jullie hebben laten weten, hebben we in het eerste overleg gemeld dat onze leden een fatsoenlijk sociaal plan verwachten. Een sociaal plan waarin de waardering voor vele jaren trouwe inzet en loyaliteit tot uiting komt.  Accell heeft ons laten weten dat ze op basis van dit eerste gesprek, het voorstel dat ze oorspronkelijk wilden doen, hebben bijgesteld. Vrijdag 5 februari hebben we de voorstellen van Accell mogen ontvangen en heeft de werkgever hier een toelichting op gegeven. 

Wij weten niet wat het oorspronkelijk voorstel inhield en wat de verbeteringen zijn, maar we constateren wel dat we nog een lange weg te gaan hebben om tot de juiste afspraken te komen. Afspraken waarbij wij het comfort moeten voelen om het aan jullie te kunnen voorleggen.

We hebben afgesproken het proces niet op de spits te drijven door in de updates de verschillen te benadrukken en te strooien met cijfers en getallen. We willen niet onnodig onrust creëren en we willen zorgvuldig werken aan een goede inhoud. Aan ons zal het niet liggen. Of Accell zelf in staat is onrust te vermijden, met aankondigingen van extra inzet uitzendkrachten en het uitbesteden van een groot deel van de IT-werkzaamheden, is nog maar de vraag.

We gaan volgende week verder om dichter bij elkaar te komen. We gaan Accell onze tegenvoorstellen presenteren en toelichten. Wij houden jullie op de hoogte.

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl 

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error