Directie Fokker moet voor alle werknemers Elmo alsnog over de brug komen!

Afgelopen dinsdag 13 december hebben we als vakbonden van CNV en FNV een druk bezochte ledenvergadering gehad. Onderwerp van gesprek was natuurlijk de enorm verhoogde doorwerkbonussen voor de Landing Gear mensen ten opzichte van de Elmo mensen, die intussen een nogal schamele doorwerkbonus ontvangen. De onderhandelingen over een extra bonusregeling die ook voor de Elmo mensen moet gelden, zijn mislukt. Onbegrijpelijk en niet acceptabel vinden jullie dit. Werknemers bij Landing Gear wel een extra compensatie en wij niet?

We hebben afgesproken om een pittige brief aan jullie directie te zenden met onze eisen. Intussen is dat gebeurd en willen wij daar vóór 13 januari 2023 antwoord op hebben gekregen.

Mocht de directie niet tot inkeer komen dan zullen we verdere actie ondernemen. In ieder geval volgt er weer een ledenvergadering.

Het jaar zit er bijna op met voor jullie een vervelende mededeling dat Elmo verhuist naar Papendrecht. We hebben een verplaatsingsregeling afgesproken om de gevolgen zo goed mogelijk op te vangen voor het personeel. Jullie directie heeft buiten ons om een extra bonusregeling om door te werken afgesproken bij Landing Gear. Wij vinden dat deze afspraken ook voor werknemers bij Elmo moet gelden. Tot dusverre ontbreekt het aan gelijkwaardige behandeling en respect voor het werk dat jullie doen als Elmo werknemers. Wat ons betreft komt dat er alsnog.

Voor nu wensen wij jullie (ondanks al het gedoe) prettige feestdagen en een gelukkig 2023.

Maak je collega lid van de vakbond

Zet dit bericht door. We hebben elkaar straks hard nodig. Samen staan we sterk!
Ga naar https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/ en word lid!

Tot ziens op de volgende ledenvergadering!

 

Mede namens
Jan Meeder, bestuurder FNV Metaal

Arthur Bot, bestuurder CNV Vakmensen
E: a.bot@cnvvakmensen.nl
www.cnvvakmensen.nl