CNV stuurt Accell ultimatum – We strijden door voor een rechtvaardig sociaal plan

Tijdens de ledenvergadering van CNV en FNV is het eindbod zoals door de werkgever uitgebracht uitgebreid besproken en toegelicht. Naderhand hebben jullie kunnen stemmen over het eindbod. Zowel bij CNV als FNV was het beeld duidelijk. De leden vinden dat er een beter sociaal plan moet komen en zijn bereid om in actie te komen.

Ultimatum onder druk van acties

Om onze eisen kracht bij te zetten verstuurden wij zojuist het ultimatum aan de werkgever. Hierin roepen wij de werkgever op om alsnog in te stemmen met de oorspronkelijke eisen van de vakbonden. Dit zoals ook toegelicht tijdens ons gesprek.

De werkgever heeft de tijd tot dinsdag 12 maart 17.00 uur om te reageren. Doen ze dit niet? Dan kan het zijn dat we als vakbonden over gaan tot acties waarbij stakingen en lange of korte werkonderbrekingen niet zijn uitgesloten. Houd de communicatie van de vakbonden via de mail goed in de gaten. Zodra er ontwikkelingen zijn dan berichten we jullie hier natuurlijk over. 

Actievoeren is geen doel

Actie voeren (en met name staken) is een laatste redmiddel, een zwaar middel. Daar toe oproepen doe je dus niet zomaar. Zo staan we er als vakbond natuurlijk ook in. We roepen onze leden niet zomaar op om het werk neer te leggen en actie te gaan voeren, we begrijpen heel goed wat dit teweeg brengt.

Toch kan er een moment komen in het werkzame leven waarop je, gedwongen door de omstandigheden, geen andere keuze hebt dan voor jezelf op te komen. Wanneer er sprake is van onrecht, een oneerlijke en onfatsoenlijke behandeling. Momenten waarop het niet alleen gaat over geld, maar over belangrijke waarden als waardigheid, respect en fatsoen.  Een moment waarop je samen een streep in het zand trekt en zegt: tot hier en niet verder.

Dat moment kon wel eens dichterbij zijn dan we denken. 
Ik reken op jullie steun. Samen sterk!

Anthony Williams
Bestuurder CNV Vakmensen
0618711343
a.williams@cnvvakmensen.nl

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error