Carglass 2020 Covid 19 en meer

Carglass ondervindt steeds meer de gevolgen van Covid 19, het coronavirus. Ook in de komende maanden zullen daar meer gevolgen zichtbaar worden. CNV Vakmensen heeft met de directie van Carglass afspraken gemaakt om wekelijks contact te hebben en elkaar bij te praten over de ontwikkelingen.
Collectieve ATV dagen mei 2020
De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het collectief inplannen van twee ATV dagen in mei. Het gaat hier om maandag 4 mei en vrijdag 22 mei. Hierdoor ontstaat er in principe voor iedereen een extra lang weekend: van zaterdag 2 mei tot en met dinsdag 5 mei. 2020 is immers een “lustrumjaar” waardoor 5 mei als nationale feestdag voor iedereen een extra vrije feestdag is. De tweede collectief ingeroosterde ATV dag is vrijdag 22 mei. Dit is de dag na Hemelvaartsdag. Ook hier geldt dat er in principe voor iedereen een extra lang vrij weekend ontstaat.
Natuurlijk worden deze ATV dagen alleen afgeschreven als je volgens je normale rooster op deze beide dagen zou moeten werken. Als je normaal op 4 en 22 mei volgens je rooster niet hoefde te werken, worden er géén ATV dagen afgeschreven.

Op dit moment voorziet Carglass nog geen directe aanleiding om nog meer ATV dagen collectief in te plannen. Mocht er door de gevolgen van Covid 19 nog een keer aanleiding zijn om een beroep te doen op het collectief inplannen van ATV dagen, dan treedt Carglass daarover vooraf weer met vakbonden in overleg. Wij betrekken jullie in dat geval natuurlijk bij de vraagstelling.

Verdere ontwikkelingen
Carglass kijkt verder hoe jullie onder de huidige omstandigheden het meest efficiënt, veilig en gezond kunnen blijven werken. Daarbij kijken ze onder andere ook naar de best mogelijke inzet van de beschikbare mensen, zonder hen onnodig te belasten. Ook hierover blijft Carglass in contact met CNV Vakmensen, zodat er geen verrassingen ontstaan en alles binnen de regels wordt toegepast.

In deze periode, waarin veel dingen niet meer gaan zoals wij dat gewend zijn, wordt er een beroep gedaan op de flexibiliteit van zowel Carglass als ook van jullie medewerkers. Kom je voor onverwachte situaties te staan? Meld deze dan bij je leidinggevende en bespreek samen hoe hiermee om te gaan.
Als er onverwacht toch problemen ontstaan die niet opgelost kunnen worden, kan je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Ik hou jullie op de hoogte en blijf jullie zo goed mogelijk informeren. Als er nog een beroep op jullie gedaan moet worden, wordt dat eerst met jullie afgestemd. Óók dat is een meerwaarde van jullie lidmaatschap: informatie en inspraak.

Vragen en reacties
Heb je vragen of wil je een reactie achterlaten? Kijk op ons forum: www.jeachterban.nl/carglass. Ik reageer zo snel mogelijk! 

Jouw rechten en plichten tijdens de coronacrisis
Heb je vragen over jouw rechten en plichten tijdens de coronacrisis?
Kijk op  https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus  

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar! 

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl