Onderhandelingen nieuwe cao voor medewerkers van Carglass gestart

Op 24 april 2024 hebben we de eerste onderhandelingen gehad om te komen tot een nieuwe cao voor de medewerkers van Carglass. De eerste ronde stond vooral in het teken van uitwisseling van de cao-voorstellen en de toelichting daarop van alle partijen. De voorstellen van CNV vind je in de bijlage van deze nieuwsbrief.

Verkenning van de wensen over en weer

Het overleg is constructief verlopen en er is over en weer begrip voor elkaars standpunten. Carglass heeft drie speerpunten waarop zij zich willen richten, namelijk inkomensgroei, flexibiliteit & inzetbaarheid en duurzame inzetbaarheid. Aan de kant van de vakbonden spelen deze speerpunten ook. Wij streven naar koopkrachtverbetering en een gezonde werk-privé-balans. De Jaar Uren Systematiek (JUS) is dan ook een belangrijk onderwerp in het gesprek.

Tweede overleg staat gepland voor 21 mei 2024

Op 21 mei 2024 gaan we weer met elkaar aan tafel. We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Cao-pagina 

Je kunt het hele cao-traject ook volgen online. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan. We zorgen samen voor goede arbeidsvoorwaarden. Samen staan we sterker! Maak jouw collega lid! Jij ontvangt een cadeaubon van €20 en het nieuwe lid betaalt de eerste zes maanden slechts €24. Klik hier voor informatie om iemand lid te maken. 

Mede namens Rob van Vlugt (kaderlid CNV),

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV 
M 06 2886 6512 
s.vanboxmeer@cnv.nl 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error