Cao Carglass

Looptijd: -
Sharon van Boxmeer
Onderhandelaar

De cao Carglass geldt voor werknemers bij deze reparateur van autoruiten. Zij herstellen het hele jaar door autoruiten en ruiten van vrachtwagens, bussen, campers, caravans en schepen. Dit gebeurt in bedrijfsgebouwen, maar ook mobiel bij de klant ‘thuis’. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

 • Salarisverhogingen op:

  - 1 juni 2023 van 3% met een minimum verhoging van € 100,- bruto op full time basis

  - 1 januari 2024 van 3% met een minimum verhoging van € 100,- bruto op full time basis

 • Voor de jaarlijkse individuele salarisgroei zal er vanaf nu géén directe koppeling meer zijn tussen de beoordelingsscore en de individuele salarisgroei in de schaal. Voor 1 januari 2024 hebben we een éénmalig model afgesproken voor de individuele salarisgroei in de schaal.

 • De huidige onkostenvergoedingen voor hoofdmonteurs en service monteurs van € 26 netto en € 35 bruto per maand (art 9.3 deel 1) worden per 1 september 2023 omgezet naar een vaste bruto salarisaanpassing van € 100,- per maand.

 • We hebben nieuwe afspraken gemaakt over de jaarurensystematiek (JUS). De zaterdag als extra dag in de piekperiode (en dus niet meer uren aan het einde van de dag).

Wat speelt er in de cao?

De huidige cao loopt nog tot 1 juni 2024. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Sharon van Boxmeer
Onderhandelaar

Heb jij een opmerking of een vraag voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

 • Deskundig advies
 • Rechtshulp voor werk en privé
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte