Reorganisatie bij Paques, 12 maart ledenbijeenkomst

Op 28 februari zijn wij door Paques op de hoogte gesteld over het voornemen van het bedrijf om een reorganisatie door te voeren. We hebben begrepen dat jullie een dag later zijn bijgepraat.

CNV Vakmensen en FNV Metaal organiseren een gezamenlijke bijeenkomst om met het personeel van Paques te praten over het voornemen van het bedrijf om een reorganisatie door te voeren. Paques wil met vakbonden een Sociaal Plan afspreken over hoe om te gaan met de gevolgen van de reorganisatie.

We nodigen je van harte uit voor het bijwonen van de bijeenkomst op:

Dinsdag 12 maart van 12.00 uur tot 13.00 uur. 
Locatie voor de bijeenkomst: Paques in Balk, de
BiobizzHub (BBH) is voor ons gereserveerd.

Op de bijeenkomst is al het personeel welkom, zowel leden als niet-leden. We zijn benieuwd naar ieders mening, maar leden zullen uiteindelijk beslissen over de inzet voor het Sociaal Plan en mogelijk resultaat. Maak daarom jouw collega lid zodat jouw collega ook daadwerkelijk kan meebeslissen. Breng een nieuw lid aan. Jouw collega kan ook lid worden tijdens de bijeenkomst.

We hebben afgestemd met Paques dat deze bijeenkomst wordt gehouden onder werktijd. Het is geen bezwaar als je in werktijd deelneemt aan de bijeenkomst. Jullie werkgever geeft daarmee aan het ook belangrijk te vinden dat iedereen aanwezig is en dat waarderen wij zeer. Het te bespreken Sociaal Plan zal alleen betrekking hebben op werknemers van Paques Europe B.V. en Paques Technology B.V.

We zullen na afloop van de ledenbijeenkomst met jullie Ondernemingsraad in gesprek gaan. Na dit gesprek met de OR gaan wij met jullie directie verder in gesprek en zullen wij het gaan hebben over de inhoud van het Sociaal Plan. Voordat we gaan onderhandelen over de gevolgen weten we dus al van jullie wat onze inzet moet zijn voor het Sociaal Plan.

Ik hoop jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben. Als er nog vragen zijn, dan hoor ik dat graag! Uiteraard kun je ook al eerder bellen om het gewoon even over de situatie te hebben. Het is goed voor te stellen dat de mededeling van de reorganisatie namelijk hard aankomt.

Tristan Westra
Bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 4845 6854
E.:  t.westra@cnvvakmensen.nl