Metaaltechniek

Cao Metaalbewerkingsbedrijven

-

De cao Metaalbewerkingsbedrijven (kortweg cao Metaalbewerking) is een afgeleide van de cao Metaal en Techniek. Dit houdt in dat heel veel zaken op dezelfde manier zijn geregeld als in die cao, met daarnaast ruimte voor branchegerichte afspraken. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Cao-resultaat?

CNV Vakmensen en de betrokken collega-vakbonden hebben vannacht - 8 april - een cao-onderhandelingsresultaat gesloten met de werkgevers in de Metaal & Techniek (FWT). Evenwel zonder deelname van de Koninklijke Metaalunie (KMU). De KMU mag tot uiterlijk 15 april aansluiten maar heeft het recht op inspraak verspeeld voor de komende cao-periode. De stakingen zijn vooralsnog opgeschort behalve voor bedrijven die onder de Metaalunie vallen. Als die niet alsnog aansluit, zijn stakingen daar weer heel goed mogelijk.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Bernard Zijlstra
Onderhandelaar

Downloads

Download jouw cao

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte