Westlake: Cao onderhandelingen gestart

16 april zijn de cao onderhandelingen van start gegaan. We zitten aan tafel met de werkgever, FNV, CNV en de kaderleden. Bij deze een korte terugblik.

Terugblik 16 april

Zoals gebruikelijk op een eerste dag wordt er een update gegeven hoe het gaat met Westlake en kunnen partijen hun voorstellenbrieven toelichten. Westlake heeft de bonden geïnformeerd over de uitdaging van de komende tijd, zoals het wegvallen van de vraagkant, leveringsbetrouwbaarheid van de organisatie opkrikken en werken aan de toekomst van het bedrijf.

Als bonden hebben we de voorstellenbrieven toegelicht. Voor de werknemers is koopkracht behoud een belangrijk punt. Tevens hebben we tijdens het overleg benadrukt dat de Zwaarwerkregeling belangrijk is en wanneer er een verlenging of verruiming van de Regeling Vroegtijdig Uittreden(RVU) wordt vastgesteld, dat Westlake deze automatisch zal volgen en dat in ieder geval de beschikbare fiscale ruimte volledig wordt benut.

Op 7 mei hopen we stappen te maken om te komen tot een cao die recht doet aan de wensen van de leden.

Reageren en meedoen?

Op de cao-pagina kun jij 24/7 reageren op de cao-onderhandelingen, onze nieuwsbrieven of op elkaar. Hou altijd jouw cao-pagina in de gaten!
Ken je collega’s die nog geen lid zijn en die een stem hebben die gehoord móet worden? Ga dan naar de website, maak je collega lid en ontvang zelf ook een leuk extraatje!
Vragen? Neem gerust contact op!

Met vriendelijke groeten, mede namens kaderlid Berthy Manuels,
Micky van Loon, bestuurder CNV

(m.vanloon@cnv.nl of 0628866596)