SPS en sociaal plan: CNV is vóór

Tot vanmiddag 12:00 konden vakbondsleden stemmen over het sociaal plan bij SPS. CNV-leden waren duidelijk: ze hebben unaniem vóór gestemd. Ook verreweg de meeste FNV-leden hebben vóór gestemd.

De stemmende CNV-leden waren duidelijk: unaniem stemden zij vóór het sociaal plan. Om precies te zijn: er waren 23 VOOR en 0 TEGEN. Het stemmen via de formulieren ging niet altijd goed, maar dat is opgelost door direct een mail naar mij te sturen. Er waren natuurlijk ook commentaren. Deze geeft mooi de teneur bij SPS weer: "Ik geef echter de voorkeur aan het behouden van mijn huidige baan." Verder waren er vooral opbouwende commentaren, zoals "Het is een goed sociaal plan dat aan mijn verwachtingen voldoet." Bij de FNV waren 44 mensen voor en 11 tegen. Het sociaal plan gaat dus door.
Zowel bij het CNV als de FNV was het meest gehoorde commentaar over het feit dat er bij vrijwillig vertrek slechts 50% van de ontslagvergoeding wordt uitbetaald. De meeste SPS'ers wilden liever een bonus voor blijvers. Zowel FNV als CNV hebben hun uitslag inmiddels met SPS gedeeld en het bedrijf verzocht ons te laten weten wanneer de aanmelding als cao een feit is.

Met vriendelijke groet, Leon van der Elsen 
l.vanderelsen@cnv.nl