Update cao-onderhandelingen Axel Christiernsson

De vierde onderhandelingsronde is geweest. Tijdens deze onderhandeling hebben we de reactie van werkgever besproken. In deze nieuwsbrief lees je de laatste stand van zaken.

De vierde ronde
De werkgever heeft ten opzichte van het inkomen, reiskosten en de thuiswerkvergoeding een reactie gegeven. Deze reactie is gepresenteerd en ook hierover hebben we kritische vragen kunnen stellen. Deze vragen zijn nog niet allemaal naar onze zin beantwoord en hier komen we dan ook in een volgende ronde op terug. Naast de voorstellen van de werkgever hebben we het gehad over de looptijd van de cao en het opstarten van een werkgroep rondom groene arbeidsvoorwaarden.
Ook hebben we tijdens deze ronde gereageerd op de reactie van de werkgever en hebben we opnieuw tegenvoorstellen gedaan.

Het belang van een ouderenregeling
Tijdens de onderhandelingsronde hebben wij het gehad over het generatiepact of een eventuele ouderenregeling. We hebben nogmaals de noodzaak van een ouderenregeling aangekaart en de werkgever op het hart gedrukt om hier in het belang van de medewerkers en de toekomst van het bedrijf over na te denken.

De volgende ronde is gepland op 17 mei
Op 17 mei gaan we met de werkgever verder in gesprek over de cao. De werkgever zal ingaan op onze tegenvoorstellen. Uiteraard houden we je ook op de hoogte van deze ronde.

Meepraten en reageren
Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren, of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met Thomas De Belie, Johann Honders of met Kathelijne van der Voort opnemen.

Met vriendelijke groet,

Kathelijne van der Voort
Bestuurder CNV
M: +31 6 4163 6856
E: k.vandervoort@cnv.nl