Update cao onderhandelingen Abbott Healthcare

Op 11 maart hebben we opnieuw met Abbott gesproken over de cao. Deze nieuwsbrief schrijven we onder het motto dat “geen nieuws, óók nieuws is” want op de belangrijkste onderwerpen hebben we helaas geen voortgang te melden.

PROTOCOLLAIRE AFSPRAKEN
Vorige keer hebben we met jullie gedeeld wat de stand van zaken is op alle onderwerpen die er besproken zijn. De conclusie was dat er veel protocolafspraken in de pen zitten. En daarbij is het goed om je te realiseren dat wij als onderhandelaars een protocol afspraak maken, als we het niet voor elkaar krijgen om een harde afspraak te maken. OF wanneer er echt reden is om eerst nog grondig onderzoek te plegen natuurlijk..

Feit blijft dat een protocollaire afspraak niet direct tot verandering van jouw arbeidsvoorwaarden leidt. Met die informatie moet je misschien nog even “het korte overzicht van overige wensen” teruglezen in de vorige nieuwsbrief.

SPEERPUNTEN

Ook die staan goed verwoord in onze vorige nieuwsbrief en we zijn van mening dat we daar namens jullie aan vast moeten houden. Jullie hebben ons laten weten dat ze te belangrijk zijn om los te laten. En dus hebben we voet bij stuk gehouden. Vandaar dat er vanuit het overleg van 11 maart geen nieuws te melden is.

SFEER
Wat dan toch prettig is, is dat ondanks het feit dat we niet nader tot elkaar konden komen, er nog steeds gesproken wordt in een open en constructieve sfeer. Dat helpt jullie niet aan een betere cao, maar maakt ons werk wel aangenamer EN zorgt er uiteindelijk ook voor dat de káns op een cao akkoord in elk geval geen schade oploopt. Dus toch niet onbelangrijk!!

ZORGEN

Onze zorgen zijn – hoe kan het ook anders – niet veranderd. We hopen van harte dat we tijdens het volgende overleg wel stappen kunnen zetten en een positiever bericht aan jullie kunnen schrijven.

De speerpunten van de bonden kan je hier vinden. 

VOLGEND OVERLEG

Op woensdag 31 maart staat het volgende cao-overleg gepland. Je hoort dan in ieder geval weer van ons.

Heb je tussentijds vragen over het cao-traject, of over deze nieuwsbrief?
Stuur dan een mailtje aan je vakbondsbestuurder, of praat met de kaderleden op je vestiging!


Met vriendelijke groet,

Onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen:
Erik Maas                               vakbondsbestuurder, e.maas@cnvvakmensen.nl
Dave Reinhard                       kaderlid     

Onderhandelingsdelegatie FNV:
Yolanda Reus                         vakbondsbestuurder,yolanda.reus@fnv.nl
Sander Graswinckel              kaderlid