uitnodiging digitale ledenraadpleging Delpharm

Begin april heeft de overdracht plaatsgevonden van Astellas naar Delpharm voor de locatie Meppel. Eind vorig jaar hebben we als vakbonden kennisgemaakt met de Franse directie van Delpharm en toen onder meer gesproken over hoe we de arbeidsvoorwaarden vorm gaan geven. Toen is er afgesproken om een nieuwe cao voor Delpharm te gaan vormgeven zodra de overdracht had plaatsgevonden.

Start cao-traject

Tot 1 april vielen jullie onder de cao van Astellas, deze cao kent nog een nawerking van maximaal 1 jaar of zoveel korter als we een nieuwe cao hebben bereikt voor Delpharm Meppel. 
Het cao-traject voor de eerste Delpharm cao start op dinsdag 23 april aanstaande, we hebben dan een hele dag gepland staan waarbij de kaderleden vanuit de Astellas Meppel aansluiten bij het overleg.
Ons uitgangspunt is om de huidige arbeidsvoorwaarden uit de Astellas cao zoveel mogelijk over te laten gaan in de Delpharm cao. Toch kent de Astellas cao een aantal specifieke arbeidsvoorwaarden die na de overgang naar Delpharm niet gecontinueerd zullen worden. 

Ledenraadpleging

Voorafgaand aan dit overleg nodig ik je uit om via e-mail onderwerpen voor te stellen die geregeld moeten worden in de cao. In de bijlage vind je een overzicht van de arbeidsvoorwaarden die CNV standaard opneemt in alle voorstellenbrieven, wat als inspiratie kan dienen voor andere onderwerpen die van belang zijn voor jullie cao. Je ontvangt ook de voorstellenbrief van de directie om je te informeren over hun inzet voor de onderhandelingen.

Uiterste reactiedatum is 20 april

Dit proces staat onder tijdsdruk en ik had het liever anders gezien, toch hoop ik dat je ondanks dat mee wilt denken over de inhoud van de cao voor Delpharm. Je kunt tot 20 april aanstaande per mail of whatsapp je suggesties en voorstellen indienen. Je kunt gebruik maken van deze gegevens, om suggesties aan te leveren via de mail, mail je naar h.oomkes@cnv.nl 
Je kunt je voorstellen ook delen via de Whatsapp, daarvoor is een aparte whatappgroep beschikbaar, deelnemen kan dan door je aan te melden via deze link Delpharm cao ontwikkelingen

Op basis van alle reacties zal ik een rangschikking maken van de punten die zijn genoemd en stel ik een concept voorstellenbrief op die besproken wordt met de kaderleden en daarna wordt vastgesteld. Nadat het eerste overleg heeft plaats gevonden ontvang je onze voorstellenbrief en een update van de cao onderhandelingen. Mocht dat aanleiding geven tot een extra ledenraadpleging ontvang je daarvoor tegen die tijd een uitnodiging.

Ken jij iemand die lid wil worden van CNV?

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl  Samen staan we sterker!

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt binnenkort alle ontwikkelingen ook volgen op de website van CNV Vakmensen waar een pagina wordt aangemaakt voor Delpharm. 

Mede namens Gerard Klement, Henk Huising, Johan Muus en Petra Bredewout

Hank Oomkes
bestuurder CNV

m: 06 51602057
e: h.oomkes@cnv.nl 

 

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error