Stemmen over het onderhandelingsresultaat Apollo Tyres

In de vorige nieuwsbrief heb je kunnen lezen dat wij op 2 april een onderhandelingsresultaat met jouw werkgever hebben bereikt. Inmiddels hebben wij de tekst ontvangen en leggen wij het resultaat ter stemming aan jou voor.

Inhoud resultaat

De vorige keer zijn we al kort ingegaan op de inhoud van het resultaat. Voor de volledigheid doen we dat ook nu weer. De tekst kun je in de bijlage lezen

Loon en looptijd
Zoals eerder aangegeven ligt er een loonbod van 4,5% per 1 april voor een looptijd van 12 maanden. Dit is een loonsverhoging die wij, vakbonden, graag hoger hadden willen zien.
Voor inflatiecorrectie had dit percentage wat hoger moeten uitvallen.

Sociaal plan
Werkgever heeft gekeken wat er verder nog mogelijk zou zijn en kwam vervolgens met verlenging van het huidige sociaal plan met 3 jaar voor alle werknemers.
Jullie kennen op dit moment een baangarantie tot 1 april 2025 en voor wie niet onder de baangarantie valt is er een sociaal plan. Dit sociaal plan heeft ook een looptijd tot 1 april 2025. Dit sociaal plan kent een beëindigingsvergoeding van 0,7 van de kantonrechtersformule. Dat is ongeveer gelijk aan 2 keer de transitievergoeding. Dit sociaal plan wordt dan verlengd tot 1 april 2028 en gaat vanaf 1 april 2025 voor iedereen gelden. Om geen verwarring te krijgen. De baangarantie blijft gelden tot 1 april 2025 voor de werknemers die de baangarantie nu ook hebben.

Toeslag Bezwaarlijk Werk (TBW)
Al langer heerst hierover onduidelijkheid. De enige manier om deze onduidelijkheid weg te nemen is door deskundigen onderzoek ernaar te laten doen. Werkgever heeft ingestemd met onderzoek door interne en externe deskundigen en voor de volgende cao-onderhandelingen moet duidelijk worden wanneer de toeslag wel betaald moet worden en wanneer niet. In het resultaat zien jullie dat het huidige budget wat nu wordt betaald aan TBW als richtgevend voor de nieuwe afspraken wordt beschouwd. Dit betekent dat het budget zowel hoger als lager kan uitvallen na het onderzoek. Eerst wilde de werkgever dat het huidige budget het maximum was en dat hebben we kunnen wijzigen.

Reiskostenvergoeding
De reiskostenvergoeding gaat per 1 april naar het fiscaal maximum van 23 eurocent.

Stemming

In overleg met de delegatieleden en BLG’s van CNV en FNV leggen wij dit resultaat positief voor aan jullie. Reden om het niet negatief of neutraal aan jullie voor te leggen heeft ook te maken met de verlenging van het sociaal plan met drie jaar. We weten dat dit voor veel van jullie belangrijk is.
Dit biedt ook meer mogelijkheden voor de cao-onderhandelingen voor komend jaar. Wanneer er volgend jaar ook over verlenging van het sociaal plan zou worden gepraat dan is er een groot risico dat werkgever het huidige sociaal plan wil verslechteren. En heeft dat ook invloed op de cao-onderhandelingen.

Aan jullie om te stemmen. De link om te stemmen ontvang je in een aparte nieuwsbrief. Houd je mailbox dus in de gaten. Je kunt stemmen tot 24 april. Heb je nog vragen dan kun je de kaderleden vragen of een mail /whatsapp sturen.

De cao online

Je kunt de cao ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jou cao. Ga hier naar de cao-pagina

Mede namens BLG’s CNV en FNV en bestuurder FNV
Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV
E: n.engmann-vaneijbergen@cnv.nl
M: 06 5160 1989

Downloads