Dank leden van Hexion, voor jullie input!

Eind maart hebben we jullie gevraagd wat je belangrijk vindt dat geregeld is in de cao. Hier zijn veel reacties opgekomen, de enquête is erg goed ingevuld, dank daarvoor! Bij deze een korte reactie en een blik vooruit.

De enquête
De vragenlijst is voornamelijk door CNV leden ingevuld. Maar ook niet-leden en leden van FNV hebben de tijd genomen om hun mening te geven, dank daarvoor! Zo weten we beter wat er speelt binnen de organisatie. Zonder de werkgever een kijkje in de kaarten te geven, kan ik aangeven dat de reacties behoorlijk met elkaar overeenkomen. Bijvoorbeeld qua looptijd en looneis zijn de meningen niet verdeeld. 
We kunnen hier een mooie, rechtvaardige voorstellenbrief van maken, nogmaals dank!

En nu?
Op 25 april staat de eerste onderhandeling gepland tussen de sociale partners voor het afspreken van een nieuwe cao. De huidige cao loopt tot en met 31 maart 2024. Hij is dus al verlopen, maar dan geldt er nawerking, wat inhoudt dat de afspraken blijven doorlopen. Er zal begonnen worden met het uitwisselen van de voorstellen en daarna gaan we kijken of we elkaar hierin kunnen vinden. Tijdens de onderhandelingen proberen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

Is je collega nog niet lid?
Om goede cao-afspraken te kunnen maken, is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen lid zijn. Wist je dat als jij jouw collega lid maakt, je wordt beloond en een cadeaubon van € 20,- ontvangt? Het nieuwe lid betaalt in totaal slechts € 20,23 voor de eerste 6 maanden. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl en maak jouw collega lid!

Vragen of wil je het cao-nieuws blijven volgen?
Bel, e-mail of stuur een appje. Je kan ook altijd contact opnemen met Stanley Davies en Marc Thienpondt.  
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen? Ga naar de cao-pagina: Cao Hexion | CNV Vakmensen


Micky van Loon, bestuurder CNV

M 06 2886 6596 / m.vanloon@cnv.nl

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error